Noul Cod Rutier – aplicat de la 1 decembrie!

Ministerul Administratiei si Internelor a propus Guvernului amanarea, pana la 1 decembrie, a intrarii in vigoare a noului Cod Rutier, pentru introducerea procedurii de constatare amiabila, in cazul tamponarilor usoare.

Astfel, soferii nu vor mai fi obligati sa se prezinte la politie in urma unui accident, daca acesta nu s-a soldat cu victime, iar soferii implicati au convenit in ceea ce priveste conditiile si responsabilitatea producerii accidentului. Intr-o astfel de situatie, soferii ar urma sa se prezinte direct la societatea care a incheiat politia de asigurare.

Noul Cod Rutier urma initial sa intre in vigoare la 21 septembrie. Prelungit pana pe 1 decembrie, iata ca termenul a sosit si deja va trebui sa ne conformam noilor norme rutiere precum si sa ne obisnuim cu sistemul de puncte de penalizare.

Prin Decretul nr. 304 din 8 martie 2006 a fost promulgata de catre Presedintele Romaniei, Legea pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, care a devenit Legea nr. 49/2006.

Download:
Legea 49/2006 (9 Mb) | OUG 195/2002 (9 Mb) | OUG 195/2002 republicata in M.O. din 03-08-2006 (0,3 Mb)

No Responses

 1. daniel says:

  buna ziua ! as avea si eu o intrebare pentru ministerul aparari interne !:cand se va putea conduce si la noi in Romania masina de la 16 ani ??

 2. Cristi says:

  Buna ziua!As avea si eu o intrebare,…la televizor a spus ca poti sa dai sala cu 3 luni inainte de a implini 18 ani si daca ai luat-o poti sa faci scoala propriu zisa cu instructorul si sa-ti iei permisul.Atunci o sa se poata lua si la 17 ani si 10 luni?
  Va multumesc anticipat!

 3. robert says:

  Gresit! Intra in vigoare la data stabilita, nu imediat dupa votare.

 4. deminij says:

  odata votat codul intra in vigoare imediat!! nu dupa nspe zile.. la fel si cu constitutia.. u fools!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.