BPR Bucuresti a receptionat 50 motociclete BMW R1200RT

In cursul zilei de astazi, 21 decembrie 2006, a avut loc la sediul Automobile Bavaria ceremonia de predare a celor 50 de motociclete achizitionate de Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti. Beneficiarul acestei achizitii este Brigada de Politie Rutiera Bucuresti, care beneficiaza acum de cel mai modern echipament disponibil in Europa.

Lansarea oficiala modelului BMW R1200RT pentru Politie a avut loc la sfarsitul anului 2005 in cadrul salonului interntional “MILIPOL” de la Paris, cea mai mare exopozitie de profil din Europa.

Dintre elementele apreciate de specialisti cu aceasta ocazie enumeram tehnologia moderna pentru motor si sasiu, fiabilitatea motorului boxer mai ales in misiunile de patrulare si insotire in zone metropolitane, noile standarde in domeniul sigurantei (ABS Integral) si protectiei mediului (catalizator), echipamentele speciale disponibile, perfect compatibil cu standardele motocicletei.

Un alt argument in favoarea acestui model este linia de fabricatie speciala pentru motociclete destinate autoritatilor, care asigura compatibilitatea si integrarea in produs a echipamentelor specifice. Existenta unui departament special de proiectare pentru motocicletele destinate autoritatilor, posibilitatea livrarii de piese de schimb timp de 15 ani de la iesirea din productie, precum si vasta retea de service din tara sunt alte elemente determinante in favoarea acestui model.

BMW R1200RT este produsa integral in UE, in fabrica BMW de la Berlin, conform standardelor si cerintelor UE.

Traditie si prestigiu

Prima motocicleta BMW pentru Politie a fost livrata in 1928, un R24 cu 12 CP.
De la transferul productiei la Berlin, in 1969, au fost livrate 105.000 motociclete ptr. autoritatile din 146 tari din intreaga lume. Anual se livreaza intre 3000 si 4000 unitati, echipate special pentru Politie, Jandarmerie, Politie militara, Graniceri, Ambulanta sau Pompieri. In acest moment motocicletele BMW se afla in exploatare la toate Politiile din tarile membre ale UE.

  BMW R1200RT  
  Motor 1,2l 8V  
  Tip 2 cilindri boxer, racire cu aer  
  Capacitate cilindrica (cmc) 1170  
  Putere maxima (CP/rpm) 110/7500  
  Cuplu maxim (Nm/rpm) 115/6000  
       
  Dimensiuni    
  Lxlxi (mm)  
  Masa proprie (kg)  
  Portbagaj (l)  
  Garda la sol (mm)  
       
  Performante    
  Acceleratia 0-100 km/h (s)  
  Viteza maxima (km/h)  
  Consum mediu declarat (l/100 km) 4,4 la 90 km/h  
  Consum mediu in test (l/100 km)  
       
  Preturi    
  Pret CIP  
  Pret DDP  
       
  Dealer  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.