Stergatoarele de parbriz

Intemperiile, schimbarile bruste de temperatura si uzura deterioreaza rapid eficacitatea stergatoarelor de parbriz. Devenita rugoasa, suprafata de contact a stergatoarelor aduce pe parbriz praf si resturi de la diversele obiecte venite in contact cu parbrizul.

Fara a mai fi de vreun ajutor soferilor, in vedera asigurarii unei mai bune vizibilitati, stergatoarele uzate ajung mai mult sa incurce!

Deteriorarea unuia sau a mai multor elemente componente ale stergatorului (piesa de montaj, lamela, armatura, bratul), se afla, de cele mai multe ori, la originea ingreunarii condusului si la producerea accidentelor grave. Apar zgomote in functionare, dare pe parbriz, pierderea lamelei, pierderea flexibilitatii articulatiilor si a elasticitatii lamei, zone nesterse, vizibilitate proasta pe timpul noptii sau a ploilor fine (deformarea imaginii).

Inlocuiti imediat stergatoarele de parbriz la aparitia unui simptom din cele mentionate anterior!

O noua conceptie a sergatorului de parbriz a eliminat o parte din dezavantajele stergatorului clasic: stergatorul plat. Prezent la majoritatea autoturismelor moderne, optimizeaza confortul vizual si acustic, ofera o stergere mai buna si un grad de siguranta sporit.

Prin ameliorarea aerodinamicii si acusticii (optimizarea repartitiei presiunii de apasare pe parbriz, fara ridicarea stergatorului de pe pe parbriz, aderenta cu parbrizul) se obtine o stergere complet uniforma. Acest tip de stergator elimina formarea ghetii in spatiile dintre armatura si lamela stergatorului.

Zgomotul redus contribuie la confortul din habitaclu, iar aerodinamica elimina si darele care mai raman pe parbriz in cazul unui stergator clasic.

O stergere deficienta poate fi periculoasa. Daca apar striuri pe parbriz, atunci lama de cauciuc este fragmentata sau desirata, datorita actiunii in timp a lichidului de spalare si a intemperiilor. Daca apar reziduuri, inseamna ca lama este murdara sau durificata, ori lamela apasa prea puternic pe bratul stergatorului.

Zgomotele anormale se datoreaza lamelei durificate sau imbatranite, apasarii in bratul stergatorului, jocului prea mare intre lamela si brat. Zonele nesterse se datoreaza presiunii mici a bratului, pierderii contactului intre stergator si parbriz la viteze mari sau presiunea stergatorului pe parbriz este incorect repartizata.

In toate aceste cazuri, daca reglarea nu are efect, inlocuiti stergatoarele de parbriz!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.