Redresare ARDAF

Masura de instituire a administrarii speciale la ASIGURARE REASIGURARE ARDAF S.A. a avut efectele pozitive asteptate, Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) constatand majorarea capitalului social al societatii peste nivelul minim cerut de autoritatea de supraveghere si restabilirea situatiei financiare a acesteia. In urma majorarilor succesive de capital, acesta a ajuns la suma de 162.588.888,1 lei, integral varsata.

Prin urmare, in sedinta din data de 31 ianuarie 2007, Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor a dispus inchiderea procedurii de redresare financiara prin administrare speciala la ARDAF si revocarea deciziei nr.113.299/18.07.2006 prin care s-a instituit deschiderea procedurii.

Presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, doamna Angela Toncescu, a declarat: „La momentul luarii deciziei de instituire a administrarii speciale la ARDAF, am fost constienti de riscul ca aceasta poate afecta increderea publicului in societate si in industria asigurarilor in general, dar rezultatele obtinute astazi dovedesc faptul ca a fost cea mai eficienta masura pe care CSA o putea dispune pentru redresarea companiei.

CSA va lua in continuare toate masurile legale necesare pentru protejarea intereselor asiguratilor si promovarea stabilitatii financiare a pietei, si totodata vreau sa atrag atentia asupra faptului ca bunul mers al activitatii oricarei societati depinde in mare masura de cat sunt actionarii de dispusi sa sustina propria afacere.”

Totodata, Consiliul CSA a hotarat mentinerea administratorului special pentru a efectua toate formalitatile pentru aprobarea de catre CSA a noului Consiliu de Administratie al ARDAF care va fi numit in Adunarea Generala a Actionarilor societatii din data de 7 februarie a.c., inregistrarea acestuia la Oficiul Registrului Comertului si transmiterea la CSA a documentelor din care sa rezulte aceasta inregistrare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.