Premii pentru pionierii supravegherii asigurarilor din Romania

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) marcheaza anul acesta doua evenimente majore: intrarea Romaniei in Uniunea Europeana si sarbatorirea a 15 ani de supraveghere si control in domeniul asigurarilor in tara noastra. Sunt doua evenimente importante pe care Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor doreste sa le marcheze printr-o serie de festivitati, la care participa toti reprezentantii entitatilor implicate in dezvoltarea si consolidarea pietei asigurarilor in toti acesti ani.

Primul eveniment care deschide seria manifestarilor celebrarii a 15 ani de supraveghere in asigurari este Festivitatea de premiere din data de luni, 19 februarie 2007. Cu aceasta ocazie, au fost acordate premii celor care au adus contributii deosebite la dezvoltarea pietei de asigurari pe diverse planuri, astfel:

Premiul de Excelenta se acorda personalitatilor marcante din domeniile asigurari, politic si social care, prin intreaga lor activitate, au adus o contributie decisiva la crearea si modernizarea continua a cadrului de reglementare a asigurarilor, la consolidarea institutionala a capacitatii de supraveghere, la dezvoltarea culturii privind asigurarile, prin formarea de specialisti si publicarea de lucrari de specialitate.

Premiatii acestei categorii sunt: Acad.Prof.Univ.Dr. Iulian VACAREL; Prof.Univ.Dr. Florian BERCEA; Varujan VOSGANIAN; Prof.Univ.Dr. Florin GEORGESCU; Nicolae Eugen CRISAN; Cristian CONSTANTINESCU; Nicolae SECELEANU; Emil BOLDUS; Gheorghe BISTRICEANU;Gheorghe PARASCHIV.

Premiul Special se acorda celor care, prin implicarea directa sau indirecta in bunul mers al sistemului de asigurari, au contribuit la formarea unei piete concurentiale si la dezvoltarea acesteia.

Premiatii acestei categorii sunt: Decebal Traian REMES; Dan MOGOS; Stere FARMACHE; Gheorghe LAZAR; Paul TANASESCU; Ion Gheorghe BRATULESCU ; Nicolae GHITA; Gheorghe VALCU; Gavril MURESAN; Ileana CUCOS; Ion DOBRESCU; Joseph GOSCHY; Anton MANZANA; Maura KLASSEK; Mia PETRESCU; Mircea POPESCU; Nicolae MAZILU; Dumitru PARATU; Radu COCEA; Daniel TUDOR; Vasile VULPESCU; Violeta CIUREL

La aceasta categorie a fost acordat In Memoriam premiul de excelenta domnului Dan Anghel CONSTANTINESCU pentru intreaga activitate cat si pentru implicarea, alaturi de alti autori, la aparitia unui mare numar de lucrari de specialitate grupate in Colectia Nationala.

Diploma de onoare se acorda celor care, prin activitatea lor de zi cu zi, au contribuit la crearea unui mecanism de supraveghere functional, eficient si credibil, precum si acelor jurnalisti care au acordat o atentie deosebita si constanta domeniului.

Premiatii acestei categorii sunt: Tudor MOLDOVAN; Aura MIHAI; Bogdan GREBLESCU; Carmen IVAN; Carmen RADU; Cora RADULESCU; Cristina CRISAN; Daniela ZANFIR; Doina PANAIT; Ika CRIHANA; Ina CRETOIU; Marian PANTURU; Marius CERBU; Mihaela IONESCU; Mihai POPA; Mirela NICOLAE; Silvia ZAHARIA; Simona CRISTEA; Valeriu DIACOV; Viorica VAJA; Alexandru CIUNCAN; Dana DOBRE; Daniela GHETU; Oana OSMAN; Sorin PASLARU si, nu in ultimul rand, Sergiu COSTACHE.

„Suntem convinsi ca numarul celor care au contribuit la dezvoltarea pietei de asigurari de-a lungul celor 15 ani parcursi este foarte mare, de aceea, cu consimtamantul dumneavoastra, ii vom premia pe pionerii activitatii de supraveghere, pe profesorii universitari care au contribuit la dezvoltarea literaturii romane de specialitate, conducatorii primelor societati de asigurare infiintate in perioada post-decembrista, si, nu in ultimul rand, jurnalistii care au acordat o atentie constanta domeniului”, a declarat Presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, doamna Angela Toncescu.

Seria manifestarilor aniversare continua in zilele de marti, 20 februarie si miercuri, 21 februarie a.c. in care au loc o serie de dezbateri libere cu reprezentantii pietei, iar joi, 22 februarie are loc Seminarul “Piata asigurarilor din Romania. Trecut si viitor. Provocari europene”, cu participare nationala si internationala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.