Feudalism pe banii nostri!

Incredibil, dar adevarat! Tupeul si nerusinarea au atins paroxismul in capitala Romaniei, cand inspectorii de la mediu s-au apucat sa dea amenzi uriase soferilor care au parcat masinile pe spatiul verde. Adica geme orasul de un milion si ceva de masini care se bat la propriu pe cateva mii de locuri de parcare, edililor nu le pasa, sunt ocupati sa arunce 600 000 de euro intr-un studiu absolut inutil, ca sa vada unde trebuie locuri de parcare in Bucuresti, si, intre timp, Garda de Mediu s-a trezit si da amenzi…

Deja, dupa cum se misca lucrurile in capitala, directia in care se merge e clara: un fel de “colectivizare” fortata, de-a dreptul revoltatoare, a celor care “indraznesc” sa foloseasca automobilul pentru a se deplasa. Si mai au si nerusinarea sa parcheze pe iarba!

Credeti ca exagerez? Filmul e simplu. In primul rand se restrictioneaza rapid locurile unde mai pot parca “fraierii” cu masini prin instalarea a milioane de stalpisori pe trotuare (iese banul din greu la firmele care ii fac). Apoi se restrang parcarile “free” de pe bulevarde (a se vedea si Calea Mosilor cu recentele lucrari – absolut uimitoare prin modul in care “dizolva” o treime din locurile de parcare existente).

Urmeaza mutarea geniala: in parteneriat public privat se construiesc megaparcari supra si subterane, normal cu plata, la costuri deloc neglijabile, care trebuiesc recuperate rapid. Evident, in stilul practicat de nobilii care luau bir taranilor, amortizarea investitiei se va face mult mai rapid prin fortarea “prostimii” sa parcheze la “cu plata”. Un fel de pseudo-Dalli, mult mai bine organizat…

Domnilor de la Garda de Mediu! Nu veniti cu slogane de genul “nu calcati pe iarba, ca nu e bine pentru planeta”, pentru ca sunteti mult pe langa problema. Nu avem spatii verzi suficiente? Stim ca nu avem, dar nu din cauza alora ce parcheaza pe iarba FIINDCA ALTFEL NU AU UNDE! Desi platesc taxe uriase ca sa poate folosi un automobil!

Domnilor de la mediu, iata cateva indicii: cautati-i pe cei care defriseaza padurile fara jena si puneti-i sa planteze la loc de 10 ori cat au taiat, pe aceia ce au facut din parcuri restaurante si discoteci, pe “maharii” care isi taie un cerc de 3 hectare in miezul padurii ca sa isi faca o vila de neam prost!

Ati amendat pe cineva cand s-a scos spatiul verde dintre sensurile de mers pe Autostrada Bucuresti-Pitesti si s-a turnat in loc ciment de milioane de euro? V-a deranjat cumva taierea padurii de langa Piata Presei Libere, unde acum se ridica un mare centru de afaceri, care insa nu are suficente locuri de parcare pentru chiriasi si acestia parcheaza pe iarba?

V-ati revoltat cand s-au retrocedat bucati de parc, adica de spatiu verde? Ati amendat pe cineva atunci, fotografiind “abaterea” cu aparatul foto digital din dotare? Din pacate, stim cu totii ca nu v-ati sesizat atunci. Normal, e mai simplu sa “pescuiesti” la soreata decat la rechini…

Ma intreb daca vreodata conducatorii acestei tari isi vor construi o casa pornind de la acoperis? In problema cu parcarile se pricep de minune sa o ia de la coada la cap. Stimati “tovarasi”! Propun sa ne lasati sa mai calcam cu rotile si pe iarba, macar pana cand o sa avem parcarile mult promise!

P.S. Turatii.ro a promovat GRATUIT campania “Salvarea Parcurilor Nationale din Romania” organizata de World Wild Fund for Nature in 2006. Nu incurajam in nici un caz distrugerea spatiilor verzi sau parcarea ilegala pe acestea! Dar, cu siguranta, nu vom tolera abuzurile evidente ale autoritatilor, chiar daca se ascund in spatele legii! Cand Capitala va oferi alternative viabile de parcare pentru automobilele sale, vom fi primii ce vom “infiera” soferii incorecti, care nu respecta spatiul verde.

0 thoughts on “Feudalism pe banii nostri!

  1. sas

    Bravo, dar ce putem face in ziua de azi? nu vezi ca nu intereseaza pe nimeni ce parere are contribuabilul. Cei de la mediu si politistii comunitari nici nu stiu ca inainte de a da o amenda usturatore trebuie sa avertizezi omul ca poate cauta sa se corecteze daca poate. Dar ce mai spun eu? ca cineva trebuie sa dea birul mult necesar rasfatatilor soartei – adica politicienilor care iau partea leului de la oricine are o afacere sau raspunde de vre-un sector de activitate.

  2. Razvan

    Tipic pt Romania. Sa se amendeze deligventii deosebiti de periculosi care nu parcheaza in milioanele de locuri de parcare amenajate de primarie.

  3. ionutz

    Bravo voua, putini ca voi, cei de la “turatii”!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.