Dezbateri libere intre CSA si asiguratori

In seria evenimentelor ocazionate de implinirea a 15 ani de supraveghere, ieri, 20 februarie 2007 a avut loc la Hotelul Marriott o sesiune de dezbateri libere intre reprezentantii Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor si reprezentantii pietei de asigurari, la nivelul factorilor de decizie ai societatilor de asigurare, menita sa consolideze relatiile de colaborare si dialogul.

Printre subiectele abordate, cel mai dezbatut a fost cel legat de asigurarea de raspundere civila (RCA), subliniindu-se necesitatea renuntarii la vanzarile stradale, a stabilirii unor tarife care sa acopere riscurile cuprinse, a diminuarii costurilor generate de comisionele acordate brokerilor. In acest context, cei prezenţi au propus ca solutie unica de rezolvare a probemelor existente, emiterea electronica a politelor (PDA). Totodata a fost subliniata tendinta accentuata de crestere a ratei daunei, aceasta fiind influentata de frauda interna si externa.

Doamna Angela Toncescu a anuntat intentia a 6 societati de asigurare din Anglia care doresc sa incheie asigurari RCA in Romania, ceea ce va face sa creasca competitia, fapt ce nu trebuie tratat cu superficialitate.

O alta tema abordata a fost necesitatea intocmirii unui registru al agentilor. Domnul Paul Mitroi, director general al Directiei Generale Reglementari si Autorizari Asigurari Generale a subliniat utilitatea acestuia, pe termen lung, acesta fiind un castig atat pentru agenti, cat si pentru companii.

Concluziile discutiilor au fost urmatoarele:
– Este necesar ca managementul societatilor de asigurare sa analizeze situatia financiara si sa ia toate masurile necesare in decursul anului pentu a putea face fata concurentei societatilor europene. “Trebuie sa ganditi ca niste conducatori ai societatii intr-un mare stat al Comunitatii Europene, altfel nu veti putea face fata concurentei care va aparea pe piata romaneasca” a declarat doamna Angela Toncescu, presedintele CSA.
– Este necesara o analiza atenta a riscurilor de prima;
– CSA se va implica mai mult in pregatirea personalului care lucreaza in asigurari, atat prin sustinere financiara cat si prin cadre pregatite.

No Responses

  1. florin_bus66 says:

    o intrebare a mea ar fi de ce sa creasca primele de asigurare pt. toata lumea? parerea mea e ca asig. casco [daunele] saracesc bugetul firmelor de asig.pt. ca eu cu o masina modesta cu rca voi fi intotdeauna mai precaut de cit cei cu bani ,casco si masini performante care devin instantaneu pericole pe drumurile publice prin sfidarea celor mai elemetare reguli de circulatie ca doar asigurarile platesc! ar trebui aplicata metoda “n-ai coliziuni,platesti mai putin,ai ,platesti mai mult” !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.