Doua zile de teste la Dijon

Mihai Marinescu si Claudiu David au testat, timp de doua zile pe circuitul de la Dijon-Prenois, un Dodge Viper Coupe, masina cu care vor concura si la „Vodafone Bucharest Challenge 2007” in cadrul Campionatului European FIA GT3. Pilotii romani au incercat, in prima zi de teste de pe circuitul francez, sa se acomodeze cu Dodge-ul Viper GT3, acesta fiind complet diferit fata de masinile cu care concureaza in mod obisnuit. Dodge Viper Coupe are un motor V10 care dezvolta 520 CP si este dotat cu o cutie manuala in 6 trepte.

Dupa o prima zi de acomodare, in ziua a doua Mihai Marinescu si Claudiu David au incercat sa se apropie de timpii obtinuti de ceilalti piloti prezenti pe circuitul de la Dijon-Prenois in cadrul testelor oficiale de dinainte de startul sezonului in Campionatul European FIA GT3. Cei doi romani au parcurs in total 550 kilometri reusind sa-si imbunatateasca timpii in fiecare tur.

Mihai Marinescu a parcurs 91 de tururi si a terminat ziua cu timpul de 1:22:470, mai slab cu doar noua zecimi decat cel stabilit de Christophe Buchout, pilotul oficial de teste al Campionatului European FIA GT3. „Am reusit sa ma acomodez imediat cu noua masina. Imi place mult cum reactioneaza pe circuit Dodge-ul Viper GT3, chiar daca este o masina complet diferita de monopostul cu care concurez in Formula Renault”, a declarat Mihai Marinescu, dupa cele doua zile de teste cu echipa Ruffier Racing.

Claudiu David, aflat la prima evolutie pe un circuit, a parcurs in total 53 de tururi, cel bun timp fiind de 1:25,969. „Principalele probleme au fost legate de traficul de pe circuit, pentru ca in raliuri nu ma intalnesc cu asa ceva, si cu punctele de franare.

Viper-ul franeaza mult mai bine decat Mitsubishi-ul Lancer Evo si am avut nevoie de mai multe tururi pentru a gasi punctele optime de franare. Sunt sigur ca as fi putut obtine un timp mai bun, daca ultima parte a testului nu ar fi fost intrerupta din cauza unui incident pe pista”, a spus Claudiu David.

„Am fost impresionat de evolutia celor doi piloti romani. Au abordat testul intr-un mod foarte profesionist si si-au imbunatatit constant timpii. Sunt sigur ca vor face o figura frumoasa in cursa de la Bucuresti”, a spus Jean-Claude Ruffier, proprietarul echipei pentru care vor concura Mihai Marinescu si Claudiu David la Vodafone Bucharest Challenge 2007.

„Vodafone Bucharest Challenge 2007” se va desfasura in perioada 18 – 20 mai 2007 pe circuitul stradal din jurul Palatului Parlamentului (pe traseul Bd. Natiunile Unite – Bd. Libertatii – Calea 13 Septembrie – Str. Izvor), in cele trei zile ale evenimentului fiind programte curse din Campionatul FIA GT, Campionatul European FIA GT3, Formula 3 Internationala Marea Britanie si Cupa Dacia Logan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.