Aberatii “rutiere”!

Daca nu stiati cum se mai scapa rapid de permisul de conducere, aflati o noua metoda “brevetata” de “expertii” care au conceput noul cod rutier. S-a renuntat la o sintagma ambigua din vechiul cod, “reducerea vitezei pana la evitarea oricarui pericol”, in schimb s-a ales o metoda destul de nefericita de raportare a accidentelor usoare, conform noului cod. Mai exact, dupa orice fel de accident, suntem obligati sa ne deplasam “IMEDIAT” la sectia de politie din raza locului unde s-a produs accidentul…

Pana aici totul pare normal, insa imi e neclar ce inseamna “imediat” si parca eram mai multumit daca se preciza un termen fix, 24 sau 48 de ore. Asta n-ar fi nimic, insa sanctiunea se dovedeste a fi la fel de inteligenta: se ridica permisul de conducere, urmand ca pentru recuperare sa fie nevoie de reexaminare.

Asadar, timpul cetateanului nu mai are valoare in Romania; daca ne sifonam numerele in parcare trebuie sa mergem “imediat” la politie sa declaram incidentul. Intentia e buna, in practica se dovedeste o tampenie destul de mare. Gigantica as putea spune. Cu alte cuvinte, mare atentie!!!

In plus (cireasa de pe tort), nu mai avem voie sa cadem la mica intelegere, sanctiunile fiind destul de aspre. Carevasazica, ne ciocnim usor, eu n-am pretentii, tu n-ai pretentii, ne vedem de treaba, dar ne miroase nenea “militica”: caz grav, puscaria ne mananca… Sa mai zica cineva ca bancurile cu militieni nu aveau un sambure de adevar!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.