Toyota Romania confirma povestea de succes Toyota

Toyota a anuntat saptamana aceasta ca a devenit producatorul mondial de autovehicule numarul 1, depasind rivalul sau american General Motors. In perioada ianuarie – martie 2007, Toyota a vandut la nivel mondial 2,35 milioane de autovehicule, cu 9,2% mai mult fata de aceeasi perioada a anului trecut.

In luna martie 2007, Toyota Romania a raportat la randul sau un numar record de vanzari – 815 unitati Toyota si 5 unitati Lexus, cu 90% mai mult decat in aceeasi perioada a anului 2006.
“Pozitia Toyota ca numarul 1 mondial ne motiveaza si ne obliga sa continuam cresterea vanzarilor pe piata romaneasca“, a declarat Mihai Bordeanu, Director de Marketing Toyota Romania”.

Cele mai bine vandute modele in luna martie, in Romania, au fost Corolla (219 unitati), Yaris (166 unitati) si Avensis (138 unitati). Auris, cel mai nou model lansat de Toyota in Europa si Romania, a inregistrat deja 25 de unitati vandute in luna martie.

Vanzarile Toyota Romania in primul semestru al anului 2007 s-au ridicat la 1,919 unitati (1939 incluzand si Lexus). Pentru intregul an 2007, Toyota Romania estimeaza vanzari de peste 8000 de unitati, favorizate de lansarea a noi modele pe piata romaneasca, de extinderea retelei de dealeri precum si de optimizarea serviciilor oferite clientilor.

Rezultatele raportate de Toyota pe plan mondial pe primul trimestru al acestui an reprezinta o consecinta fireasca a investitiilor pe care compania le face continuu in cresterea calitatii produselor si a serviciilor, in cunoasterea consumatorilor sai si adaptarea autovehiculelor la cerintele acestora. O dovada a succesului in acest sens o reprezinta masinile create si produse in Europa special pentru consumatorii europeni.

Cu modelele Corolla, Avensis, Yaris, Aygo si cel mai nou model, Auris, Toyota Europe a reusit sa raporteze in 2006 un nou record de vanzari, al zelecea consecutiv, ajungand la un numar de 1,124,119 vehicule vandute.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.