America scade consumul!

Senatul american va vota pe 11 iulie implementarea unei legi controversate, care intentioneaza sa reglementeze consumul automobilelor pe teritoriul american. Constructorii americani se pregatesc deja sa faca fata propunerilor executivului, care contin norme de reglementare a consumului de circa 6.5 litri/100 km pentru autoturisme si 7.8 litri/100 km pentru camionete.

Senatul doreste ca pana in anul 2020 intreaga gama de automobile a marilor producatori sa inregistreze un consum mediu de 6.72 litri/100 km, adica norme cu aproape 40% mai stricte decat cele actuale. Senatorii mai doresc ca limita sa fie mai stricta cu circa 4% in fiecare an.

Sustinatorii producatorilor americani sunt revoltati de aceste norme si au pus deja in aplicare o strategie legislativa, cu ajutorul lui senatorului de Detroit, Carl Levin. Acestia vad oportuna introducerea unui standard de 6.5 litri/100 km, pana in 2022, pentru autoturisme, respectiv 7.8 litri/100 km, pana in 2025, pentru camionete.

Propunerea ar permite producatorilor auto sa ocoleasca standardele impuse de executivul american, cat timp demonstreaza ca dezvolta autovehicule cu emisii si consum scazut. Initiativa lui Levin nu a ramas fara raspuns din partea ecologistilor, care au condamnat vehement atitudinea iresponsabila a producatorilor auto.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.