Protejarea mediului inconjurator este o preocupare permanenta a Dacia. Impartasind politica Renault in materie de mediu, Dacia a realizat progrese vizibile pentru ca uzina de la Mioveni sa produca vehicule mai economice si mai ecologice.
Cu un consum de energie termica si electrica redus, cu emisii de CO2 diminuate, cu un consum de apa mai mic si 95% dintre componentele Logan reciclabile, uzina respecta mediul inconjurator. In curand, Dacia va inaugura o instalatie de vopsitorie cu tehnologie bazata pe apa si va pune la punct un nou sistem de prevenire a incendiilor.
Inca din anul 2000, Dacia si-a manifestat grija fata de protejarea mediului inconjurator odata cu implementarea politicii Renault in materie de mediu. Cateva axe prioritare au orientat evolutia uzinei de la Mioveni catre rezultate concrete: vehiculele Dacia produse in prezent sunt mai economice, polueaza mai putin si respecta exigentele reglementarilor Euro 4. Lansarea recenta a modelului Logan cu GPL completeaza aceasta realizare.
Uzina – o platforma industriala ecologica
Activitatea uzinei de la Mioveni are din ce in ce mai putine efecte nocive asupra mediului inconjurator. Poluarea este prevenita inca de la conceptia vehiculului. Dacia are grija sa pastreze rezervele naturale si sa le respecte si cere acest lucru si furnizorilor de componente, prezenti pe platforma industriala. Toate instalatiile si procesele industriale dezvoltate previn poluarea.
Barbatii si femeile care muncesc la productia modelelor Logan sunt constienti de necesitatea diminuarii impactului asupra mediului: fie ca este vorba de deseuri, de emisii atmosferice sau de deversari. Componentele din care este fabricat modelul Logan sunt reciclabile in proportie de 95%. Pentru asigurarea unui sistem de management al mediului, a fost creat un comitet de urmarire a cartografierii deseurilor, a colectarii uleiurilor uzate, dar si de realizare a unor studii ale solului.
Energie, apa si CO2 la nivel redus
Investitiile realizate in ultimii ani la uzina de la Mioveni au permis activitatilor industriale sa se desfasoare intr-un mediu mai economic si mai ecologic. Instalatia de distributie a apei a fost modernizata, iar consumul de apa a fost redus cu 95% in perioada 2000-2006.
In acelasi interval de timp, consumul de energie electrica necesar pentru fabricarea unui vehicul a fost diminuat cu 75%, consumul de energie termica a fost redus cu 83%, iar emisiile de CO2 au fost reduse cu 80%. Toate aceste realizari s-au datorat unui management al mediului performant care urmareste intregul ciclu de viata al produsului.
Logan cu GPL – cel mai nou produs Dacia
Recent, Dacia a lansat modelul Logan (Preference 1.4 MPI si Laureate 1.4 MPI), disponibil in varianta cu alimentare alternativa, benzina / GPL (gaz petrolier lichefiat), in toata reteaua autorizata Dacia. In parteneriat cu Landi Renzo, unul dintre liderii mondiali pe piata de GPL, Dacia ofera un vehicul fiabil si economic la cel mai bun raport calitate/pret.
GPL este un carburant economic si ecologic, al carui pret la pompa este deosebit de atractiv. Emisiile de CO2 ale vehiculelor care utilizeaza carburantul GPL sunt cu 18% mai mici fata de cele echipate cu motoare pe benzina. In plus, GPL este cu aproximativ 50% mai ieftin decat benzina.
In curand, proiecte noi pentru uzina
Grija pentru protejarea mediului va ramane un obiectiv permanent al Dacia. In perioada urmatoare, uzina de la Mioveni va beneficia de o instalatie de vopsire ecologica bazata pe o tehnologie care utilizeaza apa. In plus, uzina va fi la adapostul incendiilor datorita unui sistem performant de prevenire a acestora.
Dacia este certificata ISO 14 001 in materie de mediu.
Recent Comments