NESQUIK 4 KIDS KARTING MARATHON

Pe circuitul de karting din Centrul International de Karting Competitional si de agrement AMCKART din Bucuresti, Soseaua de Centura – comuna Tunari, in zilele de 20 si 21 septembrie 2007, se desfasoara o Tentativa de Record Mondial de anduranta: NESQUIK 4 KIDS KARTING MARATHON – cea mai lunga distanta parcursa in 24 de ore cu un Kart condus de 4 copii de 10 si 11 ani.

“Acest eveniment nu se regaseste – din cate stiu – nicaieri in lume si din punctul nostru de vedere reprezinta o deschidere extraordinara pentru acest sport. Avem in Romania deja 2 piste omologate CIK-FIA: aceasta din Bucuresti si cea din Bacau. Vom face toate pregatirile necesare ca aceasta cursa extrem de dificila sa se desfasoare in maxima siguranta pentru copiii piloti.

Daca ei vor parcurge un numar semnificativ de ture de pista acest eveniment va putea fi repetat si dezvoltat in anii care vin” ne spune domnul Calin Alexandru Herascu, Director Adjunct Karting in Comisia Nationala de Automobilism si Karting – ACR.

Cursa aceasta este parte dintr-un proiect mai larg – KIDS 4 KIDS – initiat de Dl. Andy Brunner, cunoscut pilot elvetian de rally-ride, proiect care isi propune sa atraga in sportul automobilistic copii din familii modeste care dovedesc talent si potential, sa-i indrume si sa-i sprijine sa-si descopere o pasiune si o solutie la problemele de integrare sociala de mai tarziu.

Cei patru piloti sunt campioni nationali si internationali cu varste cuprinse intre 10 si 11 ani:

Brad Brunner – (Romania si Elvetia) – campion al Elvetiei 2006 si al Romaniei in 2003 si 2004, calificat pentru finala mondiala Vortex – Mini-Rock 2007

Robert Visoiu – (Romania) – pana acum locul 1 in campionatul national de karting si locul 5 in campionatul sud-est Europa

Valentina Nessi – (Italia) – locul 2 in campionatul Elvetiei

Alain Valente – (Elvetia) – vicecampion en titre al Elvetiei, calificat pentru finala mondiala Vortex – Mini-Rock 2007

Tentativa de record se va desfasura cu asistenta de specialitate a Comisiei Nationale de Automobilism si Karting – ACR si va fi propusa pentru omologare de catre Guiness World Record.

Programul evenimentului prevede pentru prima zi, joi 20 septembrie, Conferinta de presa la ora 15.30, STARTUL in cursa la ora 17.00 si un concert la orele 22.00. La Conferinta de presa sunt invitati sa participe reprezentantii ACR si CNAK-ACR, AMCKART,reprezentanti ai Politiei Rutiere, ai Ministerului Transporturilor, Ministerului Educatiei si Cercetarii si Agentiei Nationale pentru Sport, reprezentanti ai firmelor NESTLE – Nesquik, CHRONOTIME (TISSOT) – sponsorii principali, reprezentanti ai sponsorilor: JW MARRIOTT, CONARG, Daltec, Swiss Hutless, Blue Air, AMCKART, DOM Automobile, Privileg Catering, Auto Expert, BGS, Nemo Express, Pegasus Courier.

A doua zi, vineri 21 septembrie, in paralel cu desfasurarea NESQUIK 4 KIDS KARTING MARATHON se organizeaza pentru invitati, jurnalisti si sponsori o cursa de karting pe o pista alaturata: trofeul “MAXI FUN CHALANGE”. In aceeasi zi, la ora 17.00, se incheie cursa record si se omologheaza rezultatele.

Tanarul campion Brad Brunner ne spune “ Sunt foarte bucuros ca sunt in aceeasi echipa cu prietenii mei cu care de obicei sunt in competitie in cursele internationale. Pentru mine cursa asta este o provocare serioasa. Deja faptul ca la 10 ani am 4 titluri nationale – e un record mondial. Dar imi doresc foarte mult sa stabilim acest record Guiness.”

Kartingul – un sport care cere multa munca, pasiune, curaj, rezistenta si din care apar marii campioni de Formula 1 de mai tarziu.

No Responses

  1. cristea rosanna says:

    mi-as dori sa particip si eu la karting,am 10 ani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.