Cu Volkswagen Caddy prin 24 de tari europene

Recordmanul austriac Gerhard Plattner, prezent in Cartea Recordurilor pentru testele speciale efectuate cu automobile de serie in toate colturile lumii, a fost prezent din nou in Romania marti, 27 martie. De aceasta data, Plattner se afla intr-o calatorie la bordul unui Volkswagen Caddy prin 24 de state europene.

Masina, cu motor de 109 CP, va fi alimentata exclusiv cu Gaz Natural (Compressed Natural Gas, CNG), pentru a demonstra ca aceasta sursa alternativa de energie este deja suficient de raspandita in intreaga Europa. „Chiar si acolo unde nu am la dispozitie combustibil gazos, cum ar fi in estul Europei, nu intampin dificultati pentru ca sistemul electronic dezvoltat de Bosh va comuta automat pe alimentarea cu benzina”, a explicat recordmanul.

Mai exact, zonele unde se va baza doar pe benzina sunt putine, raportat la intregul traseu de 9.000 de kilometri: Belgrad – Sofia, Sibiu – Szeged si Kaunas – Riga.

La intalnirea cu presa din Bucuresti, austriacul, care in decembrie 2006 a demonstrat fiabilitatea Gazului Natural Compresat si la latitudini polare, s-a aratat deosebit de incantat de performantele acestui tip de combustibil: „Emisiile de dioxid de carbon sunt, in cazul de fata, cu 25% mai mici, in conditiile in care consumul este redus la jumatate fata de benzina. Si asta in conditiile in care CNG costa cu 30% mai putin”.

Desi cunoaste deja cele mai multe dintre drumurile pe care le va strabate, Plattner va fi ghidat de sistemul TravelPilot 5.2 prezentat recent de Blaupunkt la CeBIT 2007, cea mai importanta expozitie HiTech din Europa.

Traseul urmat de Volkswagen Caddz EcoFuel in cele 24 de state europene:
Schwieberdingen (Germania) – Wolfsburg (Germania) – Amsterdam (Olanda) – Bruxelles (Belgia) – Luxemburg (Luxemburg) – Strassbourg (Franta) – Zürich (Elvetia) – Vaduz (Elvetia) – Bozen (Italia) – Ljubljana (Slovenia) – Zagreb (Croatia) – Belgrad (Serbia) – Sofia (Bulgaria) – Bucuresti (Romania) – Budapesta (Ungaria) – Viena (Austria) – Bratislava (Slovacia) – Prag (Cehia) – Varsovia (Polonia) – Kaunas (Lituania) – Riga (Letonia) – Tallinn (Estonia) – Helsinki (Finlanda) – Stockholm (Suedia) – Kopenhagen (Danemarca) – Hanovra (Germania).

Despre Gerhard Plattner:
De 35 de ani, Gerhard Plattner este unul dintre eroii istoriei Porsche. Sofer de incercare, consultant sau, asa cum ii place sa se recomande, “Porsche Special Affairs Driver”, Plattner a fost declarat de Guinness Book of World Records recordmanul absolut in domeniul automobilistic.

Cel mai rapid inconjur al lumii cu o masina de serie, performante de viteza si consum minim de combustibil, toate sunt in palmaresul lui. In prim-plan au fost mereu partenerii sai de exceptie: Porsche, Audi sau Volkswagen. Cu T5, spre exemplu, din gama de autovehicule comerciale Volkswagen, el a atins recordul de consum redus de combustibil. In 2 august 2002 a intrat din nou in Cartea Recordurilor, drept soferul cu cel mai variat stil de condus.

Numarul de kilometri parcursi cu masinile concernului Porsche depaseste 6.500.000. Cu alte cuvinte, Plattner a strabatut circumferinta Pamantului de 162 ori.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.