VW Crafter: debut in Romania

Porsche Romania, importatorul marcii Volkswagen Autovehicule Comerciale, prezinta noul Crafter – modelul mult asteptat de proprietarii de afaceri mari si mijlocii din Romania. Pretul noului Volkswagen Crafter incepe de la 23.633 euro cu TVA pentru Crafter 35 Autosasiu Cabina Simpla – ampatament mediu, 109 CP, si respectiv 25.287 euro cu TVA pentru Crafter 35 Furgon – ampatament mediu, 109 CP.

Compania estimeaza sa poata raspunde anul acesta unei cereri de peste 800 de unitati din noul model. Incepand cu lansarea modelului Multivan si Volkswagen Transporter in primavara anului 2003, Volkswagen si-a reinnoit complet gama vehiculelor comerciale: dupa Volkswagen Caddy si Constellation, vehiculul de mare tonaj conceput pentru piata sud americana, urmeaza acum Crafter, noul model de varf din gama utilitarelor Volkswagen.

Despre Crafter
Revolutie in loc de evolutie: in ceea ce priveste tehnologia, siguranta, economia si design-ul, noul Volkswagen Crafter depaseste asteptarile specialistilor auto si ale celor care sunt familiari cu marca si modelul anterior. Designul neasteptat de indraznet face din succesorul modelului LT un autovehicul comercial inconfundabil.

Design
Noul Volkswagen Crafter se diferentiaza net de concurenta transportatorilor de 3.5 tone. Crafter combina identitatea de design a marcii Volkswagen cu linile puternice caracteristice vehiculelor utilitare. Patru linii orizontale ce au fost trasate in V-ul pronuntat al grilei radiatorului amplifica mesajul de forta. Iar blocurile optice mari cu faruri duble verticale intaresc noua identitate vizuala a modelului Crafter.

Spatiu
Noul Crafter este o completare ideala a gamei Transporter. Cu mase totale intre 3.5 si 5.0 tone, modele de baza Crafter 35 si Crafter 50 acopera o gama larga de utilizari. Crafter este disponibil in trei versiuni de ampatament – 3250, 3665 si 4325 mm, si un model nou cu consola lungita pentru varianta Furgon. Acoperisul este si el disponibil in trei variante: normal, inalt si suprainaltat, oferind o inaltime maxima de incarcare de la podea la acoperis de 2140 mm. Volumul compartimetului de incarcare variaza acum de la 7.5 la 17 mc, depasind modelul predecesor cu pana la 25%.

Nu doar in termeni de volum atinge noul Crafter performante demne de record. Usa culisanta a compartimentului de marfa are o deschidere de 1300 mm, iar dimensiunea de incarcare intre arcade pentru versiunea echipata cu roti “supersingle” este de 1350 mm, cifre de top in categorie. Acest tip de roti, disponibile optional pe varianta Furgon 4,6 t, nu numai ca reprezinta o premiera, dar in comparatie cu obisnuitele anvelope duble economisesc spatiu si greutate, reducand pe partea din spate rezistenta la inaintare. Alaturi de oferta generoasa de spatiu, exista o gama variata de dotari optionale ce permite personalizarea specifica a Crafter-ului in functie de utilizare.

Motorizari si transmisie
Volkswagen isi bazeaza gama autovehiculelor comerciale pe noile motoare TDI, renumite pentru fiabilitate si economie de carburant. Aceste propulsoare integreaza in premiera tehnologia Common Rail. Toate versiunile folosesc motoare cu cinci cilindri de 2.5 litri. Gama de performante este conceputa pentru a satisface toate cerintele clientilor. Astfel, exista disponibile trei variante de motorizari ce dezvolta 109, 136 si respectiv 163 CP. Noile motoare sunt economice si au costuri de intretinere mici. Ele indeplinesc normele Euro 4 de poluare, fiind echipate in dotarea standard cu filtru de particule si convertor catalitic.

Crafter foloseste o transmisie manuala in sase trepte. Schimbatorul de viteze este tip joystick, pozitionat in bord, langa volan, pentru o operare facila. Clientul are si posibilitatea de a opta pentru un model cu cutie de viteze SHIFTMATIC ® pentru motorizarile de 109 CP si 136 CP. Aceasta imbina confortul cu performante specifice unei cutii de viteze mecanice.

Confort
Echiparea standard a noului Crafter include: inchidere centralizata cu telecomanda si geamuri actionate electric. Spatiile de depozitare sunt exemplar realizate. Compartimentele cu deschideri ample si spatii speciale pentru sticle de bauturi, torpedoul generos, toate fac parte din dotarea standard, ca si spatiile de depozitare situate deasupra parbrizului si numeroasele suporturi pentru sticle.

Siguranta
Nu numai confortul este la un nivel ridicat, ci si siguranta. Ampatamentele lungi si ecartamentul marit asociate cu directia precisa formeaza o baza excelenta pentru un autovehicul de o siguranta exemplara in rulare.

Franarea este asigurata de un puternic sistem ce actioneaza rotile de 16“ si este asistata de o serie de sisteme electronice. Toate modelele Volkswagen Crafter dispun in standard de airbag sofer si program electronic de stabilitate (ESP) – ce cuprinde ABS si sistem antipatinare (ASR). ESP-ul inglobeaza acum functii noi, cum ar fi recunoasterea nivelului de incarcare.

Volkswagen Crafter ofera si o gama bogata de elemente de siguranta pasiva. Toate scaunele au tetiere ajustabile si centuri de siguranta pretensionate in trei puncte. Airbagul pentru sofer este oferit in echiparea standard si exista optiunea pentru airbag pasager si airbaguri laterale. In cazul unui impact, energia se transmite zonelor deformabile, iar sistemul de ancorare a incarcaturii asigura securitatea acesteia in cazul unui impact.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.