BMW Sauber F1 si T-System lanseaza un parteneriat de tehnologie

Echipa BMW Sauber F1 incepe sezonul 2008 cu un nou partener de tehnologie. T-System, divizia business to business a Deutsche Telekom, va colabora cu echipa de Formula 1 pentru a dezvolta solutii inovative IT&C. Logo-ul companiei va fi vizibil atat pe noul monopost BMW Sauber F1.08 in zona cockpitului si a partii fontrale, cat si pe echipamentul si castile pilotilor.

Mario Theissen, directorul BMW Motorsport explica: „Ultimele tehnologii IT&C reprezinta o parte integranta a sportului cu motor. Parteneriatul intre T-System si BMW aduce impreuna doi lideri in inovatie pentru cu scopul de a crea solutii costumizate pentru echipa noastra.

Noul nostru partener are expertiza si experienta atat in domeniul IT cat si in cel al telecomunicatiilor. Aceasta face din T-System un partener ideal pentru dezvoltarea de noi tehnologii care ulterior sa fie implementate cu beneficii importante, in productia de serie.”

T-Systems a realizat deja o conexiune de date de mare performanta cu locatiile echipei in Munchen si Hinwil. Un sistem logistic pentru piese de schimb, bazat pe tehnologia Radio Frequency Identification (RFID), este in faza pilot. Aceasta solutie se concentreaza pe identificarea si localizarea tuturor pieselor de schimb utilizate de echipa in intreaga lume. Mai multe proiecte de cercetare si dezvoltare sunt de asemenea in lucru.

Printe directiile urmarite sunt solutii pentru securitatea datelor sau un sistem care sa monitorizeze timpii de service pentru a optimiza durata de viata a diferitelor componente ale automobilului. T-System foloseste noul parteneriat si ca o platforma pentru a realiza activitati de cercetare si dezvoltare sub conditii extreme.

„In loc sa ne bazam exclusiv pe verificarile de laborator, testele practice – in conditii extreme – sunt de asemnea introduse in procesul de dezvoltare,” a declarat Reinhard Clemens, membrul al consiliului director Deutsche telekom AG, responsabil pentru business costumers si CEO al T-Systems.

„Aceasta cooperare este o etapa importanta in efortul companiei de a deveni furnizorul IT&C numarul unu pentru industria auto,” a adugat acesta.
BMW si T-System au deja mai ulti ani de parteneriat dincolo de cercuit. T-System a contribuit la realizarea unor solutii precum BMW TeleServices. BMW utlizeaza de asemenea serviciul de informatii al traficului TMCpro dezvoltat de T-System.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.