16 milioane de masini Seat

A iesit de pe linia de montaj a fabricii din Martorell masina cu numarul 16 milioane a marcii SEAT. Autovehicolul in cauza este un León Ecomotive echipat cu un motor 1,9 TDI de 105 CP cu filtru de particule diesel (DPF), si are ca destinatie de vanzare piata spaniola. Emisiile masinii sunt de doar 119 g/km de CO2 si are un consum mediu de 3,7 l/100 km in mediu extra-urban.

Presedintele SEAT Erich Schmitt si-a aratat multumirea fata de aceasta realizare. A subliniat in special “traiectoria ascendenta a activitatilor de productie ale companiei, care se datoreaza nu doar avansarilor tehnlogice dar si calitatii deosebite a produselor, proceselor tehnologice si a protectiei mediului. La aceasta a contribuit in mod semnificativ intreaga forta de munca in atingerea celor mai inalte standarde de calitate la nivel de clasa premium.”

Primul model SEAT 1400 a iesit de pe linia de productie a companiei in Zona Franca – Barcelona pe 13 noiembrie 1953. La acel moment, cei peste 900 de muncitori ai fabricii asigurau o rata de productie de 5 masini pe zi. La momentul actual, compania are o baza de 12.000 de angajati, incluzand staff-ul Centrul Tehnic SEAT si produce aproximativ 2.000 de unitati zilnic la fabrica din Martorell.

Fabrica din Martorell produce in acest moment toata gama SEAT, cu exceptia modelului Alhambra, ce se fabrica in Palmela (Portugalia).

Atingerea acestei pietre de hotar vine intr-un moment foarte important pentru SEAT, compania fiind concentrata pe atingerea obiectivelor din strategia 2018, care prevede o crestere a volumului de vanzari de pana la 800.000 de unitati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.