Corsa cu numarul 10.000.000

Ministrul german al Economiei, Michael Glos, si primul ministru al landului Turingia, Dieter Althaus, au fost prezenti la uzina din Eisenach in momentul in care actrita Esther Schweins a condus modelul Opel Corsa aniversar de pe linia de productie. Este vorba despre un exemplar Corsa ecoFLEX 1.3 CDTI cu emisie foarte scazuta de CO2, de 119 g/km.

Ministrul Glos a subliniat importanta contributiei aduse de Opel la dezvoltarea economica si cresterea ofertei de locuri de munca din Eisenach. „Industria automobilelor din noile landuri germane cunoaste o dezvoltare deosebit de buna, iar Opel are o contributie majora la succesele inregistrate aici, in Eisenach.”

Premierul Althaus a subliniat faptul ca, datorita eficientei deosebite a proceselor de productie, uzina Opel din Eisenach reprezinta unul dintre cele mai importante centre de productie din acest land si totodata forta motrice din spatele redresarii impresionante de care a dat dovada industria de automobile din Turingia, atat in domeniul productiei, cat si al distributiei.

„Datorita centrului din Eisenach, peste 18.000 de persoane au posibilitatea sa se bucure astazi de un loc de munca in conditii deosebite in industria producatoare de autovehicule din Turingia” a declarat Althaus.

Hans Demant, Director General la Opel, a completat: „Gratie calitatii la nivel de excelenta cultivate in toate domeniile, uzina Opel din Turingia este deosebit de competitiva pe piata mondiala. Iar noul Corsa ecoFLEX pe care il producem aici impune noi standarde in domeniul compatibilitatii cu mediul inconjurator.”

Productia uzinei din Eisenach a inceput in 1992, iar noul model Corsa de astazi se produce din august 2006, moment precedat de o investitie de 150 milioane de euro in noi facilitati de productie. Impreuna cu modelele produse la Zaragoza, in Spania, pana in prezent s-au vandut in jur de 550.000 de unitati Corsa noi.

In 2007, Corsa a fost modelul cu cel mai mare succes din Germania la clasa supermini, cu 79.000 de comenzi. Lansat la salonul IAA din septembrie 2007, Corsa ecoFLEX se remarca printr-un consum extrem de redus de carburant si emisii la fel de reduse de CO2. Este primul model din gama ecoFLEX, constituita din versiunile cu un consum minim si compatibilitate ecologica maxima pentru fiecare linie de modele Opel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.