Fabrica SEAT de la Martorell, unul dintre cele mai mari generatoare de energie solara din lume

Marca spaniola va duce la bun sfarsit unul dintre proiectele sale cele mai ambitioase de protectie si conservare a mediului inconjurator la fabrica SEAT de la Martorell. Aici vor fi instalate panouri solare ce vor genera energie electrica pura, astfel evitandu-se poluarea atmosferei cu emisii de CO2 de peste 11.700 de tone.

Pana la finele acestui an vor fi instalate panouri solare fotovoltaice de 8,5 MW, sistemul ajungand sa genereze 11,2 GWh de electricitate anual. Panourile solare vor fi amplasate pana la sfarsitul lunii martie pe acoperisul cladirii administrative SEAT din Martorell, precum si intr-una din halele de productie. Toata energia electrica pura obtinuta va fi redirectionata catre companiile de distributie.

Obiectivul acestei actiuni este exploatarea la maximum a avantajului uneia dintre cele mai de pret resurse ale Spaniei, soarele, precum si a numarului ridicat de ore cu lumina solara din zona Martorell, dar si din imprejurimi. Urmatorul pas va fi o acoperire completa a doua zone de distributie cu o suprafata totala de peste 66.000 m² si a acoperisurilor halelor de productie 8,9 10 si 11, care vor aduce un plus de 139.000 m². Aceasta faza va asigura o suprafata totala de 206.000 m² de panouri cu celule fotovoltaice destinate obtinerii de energie solara.

Cu ajutorul acestui nou proiect, angajamentul SEAT in calitate de producator de masini asigura protectia mediul inconjurator prin productia de masini cu emisii scazute de CO2. Mai mult decat atat, prin reciclarea si dezvoltarea produselor sale reduce impactul asupra mediului in toate fazele de productie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.