BMW Seria 3 Cabriolet: design excelent

“Industrie Forums Design” a decernat prestigiosul premiu la deschiderea CeBIT ce are loc la Hanovra/Germania. Dinamica, eleganta, perfectiune tehnica fascinanta: acestea sunt calitatile care au convins juriul sa acorde Premiul iF Design de Produs modelului BMW Seria 3 Cabriolet.

In aceasta saptamana, odata cu deschiderea targului de tehnologie CeBit, primul BMW Cabriolet cu un hardtop complet retractabil a fost anuntat drept castigator al iF Gold Award. Acest premiu special este cea mai inalta distinctie pe care o acorda “Industrie Forum Design”. BMW Seria 3 Cabriolet este unul din cei 50 de castigatori Gold Award, care au fost alesi dintr-un total de 821 de castigatori iF Labels 2008.

Cel mai recent premiu pentru BMW Seria 3 Cabriolet este un nou reper in povestea de succes BMW cu Premiile iF Design de Produs. Anul trecut, BMW Seria 3 Coupé a castigat Gold Award. In 2001, generatia anterioara BMW Seria 3 Cabriolet a primit acelasi premiu exclusivist. Cea mai recenta distinctie arata ca echipa de design BMW a ales o solutie castigatoare.

Cu acoperisul coborat sau rabatat, ampatamentul lung, linia orizontala a umerilor si spatele plat, BMW Seria 3 Cabriolet atrage privirile imediat. Cu aranjamentul general si cu liniile cursive, automobilul cu patru locuri este un reprezentant clar al sintezei caracteristice dintre tehnologie si estetica, valori atat de specifice marcii BMW. Proportiile sale exprima o eleganta sportiva, in timp ce umerii plati, pozitia retrasa a scaunelor si parbrizul scurt garanteaza o experienta a conduslui placuta si intensa, ceea ce din totdeauna a fost emblematica pentru BMW Seria 3 Cabriolet.

Gratie solutiei inteligente de depozitare a celor trei componente ale acoperisului, linia joasa a umerilor in spate are o curgere neintrerupta, armonioasa. Echipat in premiera cu un hardtop retractabil, BMW Seria 3 Cabriolet isi pastreaza caracterul, cursivitatea liniei si experienta condusului care au fost emblematice pentru acest model de-a lungul a patru generatii.

“Pentru designerii nostri, traditia marcii BMW este una din cele mai importante surse de inspiratie”, explica Adrian van Hooydonk, director BMW Design. “Fara indoiala, fiecare design nou va pune sub semnul intrebarii traditiile care caracterizeaza marca. Toate detaliile formale cunoscute sunt cercetate pentru a determina daca se cuvine sa fie pastrate, schimbate sau abandonate si inlocuite cu ceva nou. In acelasi timp, tehnologiile avangardiste sunt intotdeauna o sursa de inspiratie.”

Nu numai ca hardtopul ultrausor din panouri de otel, retractabil electrohidraulic, se integreaza perfect in designul general al noului BMW Seria 3 Cabriolet, acesta se distinge si prin confortul maxim al controlului si prin nivelul redus al zgomotului. Designul interior creeaza o legatura cu tema unui dinamism profund.

Conceptul flexibil de stocare, care elibereaza un volum impresionant de pana la 350 litri pentru portbagaj, subliniaza experienta echipei de design BMW in dezvoltarea unor solutii atractive si functionale.

Una din realizarile speciale ale echipei de design BMW este faptul ca fiecare model nou evoca pasiunea pentru tehnologie si estetica. In timpul procesului de design, progresul si sustinerea se afla mereu intr-un echilibru dinamic.

“Ca designeri, ne dorim sa detinerea unui automobil BMW intr-o experienta. Obiectivul nostru este sa stabilim o relatie intre oameni si produs, care devine, in timp, din ce in ce mai stransa”, explica van Hooydonk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.