Noi premii pentru Volkswagen!

Cititorii celei mai populare reviste de larg consum din Germania, „Guter Rat” („Sfaturi practice”) au decis ca Golf Variant este „cel mai practic automobil din 2008”, la categoria “break/furgon”. Volkswagen i-a convins pe pasionatii automobilismului prin valorile reduse ale emisiilor de CO2, confortul ridicat in timpul deplasarii si un interior inteligent, spatios.

Cea de-a treia generatie de Golf Variant poate transporta cinci persoane si 690 litri de bagaje, oferind in acelasi timp o calatorie cu adevarat antrenanta si deosebit de economica. Cele doua motorizari diesel disponibile pentru noul model break (77 kW/105 cp si 103 kW/140 cp) sunt printre cele mai eficiente motoare construite vreodata.

Motorul TDI de dimensiuni reduse parcurge 100 km cu doar 5,2 litri de combustibil. De asemenea, motorul Diesel de dimensiuni mari este economic si ecologic: Golf Variant 2.0 cu o viteza maxima de 205 km/h utilizeaza doar 5,6 litri la 100 km, cu o valoare a emisiilor de CO2 de numai 148 g/km.

Volkswagen a inceput livrarea modelului Golf Variant cu tractiune integrala permanenta. In cazuri extreme, aproape 100% din forta de tractiune poate fi transmisa rotilor din spate pentru o aderenta optima.

Jochen Sengpiehl, director de marketing Volkswagen, a fost cel care a avut onoarea de a ridica premiul „Cel mai practic automobil”, in cadrul unei ceremonii desfasurate in Berlin. Cel mai mare producator auto din Europa a castigat si un premiu special – „Cea mai practica inovatie”, pentru celula de hidrogen de inalta temperatura.

Datorita modelului Passat BlueMotion, unul dintre cele mai ecologice automobile din lume, juriul international care decerneaza „World Car of the Year Awards” a acordat renumitul premiu companiei Volkswagen, care s-a clasat pe pozitia a 3-a.

Premiul a fost inmanat la New York directorului departamentului de dezvoltare Volkswagen Group, Wolfgang Hatz. Acesta a declarat: „Cu un consum de motorina de 5,1 litri, Passat BlueMotion este unul dintre cele mai economice automobile din lume din clasa sa si in acelasi timp este foarte accesibil.

Marca „BlueMotion” devine din ce in ce mai mult un model pentru o intreaga generatie noua de automobile economice. Suntem foarte mandri de faptul ca juriul “World Car of the Year Awards” a premiat acest model.”

Volkswagen detine acum sapte modele BlueMotion in gama sa de produse, care se va largi in scurt timp la zece. Passat face parte din clasa celor mai mari automobile care utilizeaza tehnologia BlueMotion. Printre caracteristicile exemplare se numara, in afara consumului redus, emisiile scazute de CO2 de 136 g/km.

Cu un consum de carburant de 5,2 litri si cu emisii de CO2 de 137 g/km, modelul Passat Variant, disponibil si in versiunea BlueMotion, se situeaza la acelasi nivel de performanta. Ambele automobile Passat BlueMotion sunt propulsate de motoare TDI de 77 kW / 105 cp.

In competitia pentru locul al treilea in clasamentul „World Green Cars 2008”, Passat BlueMotion a concurat cu succes impotriva unor modele hibride si a unor automobile alimentate cu celule de hidrogen. Distinctia a fost acordata in cadrul Salonului Auto International New York (19 – 30 martie), juriul fiind alcatuit din jurnalisti din 24 de tari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.