World Green Car of the Year pentru BMW 118d

BMW 118d a primit, in deschiderea Salonului International de la New York, titlul „Word Green Car of the Year”. Prin aceasta distinctie juriul a premiat eficienta programului BMW EfficientDynamics care conduce pentru BMW 118d la cifre remarcabile de consum si reducerea emisiilor. Acest succes continua seria de distinctii internationale pe care BMW le-a primit pentru programul de crestere a eficientei pentru modelele sale. BMW a repurtat un succes de asemenea si la „Word Car of the Year” cu actuala generatie BMW Seria 3, in 2006.

Titlul „World Green Car of the Year”, desemnat de un juriu din 47 jurnalisti de specialitate din 24 de tari, recompenseaza autoturisme si tehnologii care aduc un aport important in reducerea emisiilor si care au astfel un impact semnificativ pentru protectia mediului. BMW 118d a convins expertii in special prin raportul deosebit intre placerea de a conduce si eficienta.

Motorul diesel de 2,0 litri si patru cilindri dezvolta 105 kW/143 CP si accelereaza automobilul de la 0 la 100 km/h in numai 9 secunde. Consumul mediu conform normelor de test UE este de 4,5 litri pentru 100 km, in timp ce valoarea emisiilor de CO2 este de 119 grame pe kilometru. Aceste rezultate excelente de consum si reducere a emisiilor de noxe sunt realizare multumita programului BMW EfficientDynamics.

Cea mai moderna tehnologie a motoarelor este sustinuta de o serie de masuri cum ar fi functia Auto Start Stop, indicator pentru treapta de viteze recomandata, aerodinamica optimizata, pneuri cu rezistenta redusa la rulare sau regenerarea energiei la franare. Acestea sunt disponibile in echiparea de serie atat pentru BMW 118d cat si pentru aproape toate celelalte modele noi din gama BMW, asigurand un impact maxim al BMW EfficientDynamics in protectia mediului.

Recunoastere si premii importante pentru BMW EfficientDynamics

Pentru implementarea consecventa a acestui program, BMW a primit o serie de distincții importante din partea experților. BMW EfficientDynamics a primit:

In Germania
• Premiul „Volanul Verde” din partea cotidianului „Bild am Sontag”
• Premiul „Paul Pietsch” decernat de „Auto, Motor si Sport”
• Premiul de Inovatie „Auto 1 Europa” al publicatiei „Auto Bild”

In Austria
• Premiul „Autorevue Award” pentru mediu din partea Clubul Automobil Austriac

In Marea Britanie
• Premiul „Green Award” din partea revistei „CAR”
• Sase modele BMW au fost desemnate „Best in class” in ceea ce priveste masurile de reducere a consumului si emisiilor poluante de revista auto „What car?” in cadrul premiilor „Green Heroes”

BMW 118d continua cu “World Green Car of the Year” seria de distincții primite. Pentru eficienta a fost deja recompensat cu Certificatul Ecologic Auto ÖKO-TREND 2008. BMW 118d s-a plasat pe prima pozitie in topul celor mai mici rate de depreciere pentru automobilele de pe piata germana in studiul “AutomobilForecastIndex” realizat de compania de cercetare a pietei auto Eurotax Schwacke.

In acelasi timp ADAC (Clubul Automobil German) a acordat a treia pozitie in topul fiabilitatii, cu primul loc ocupat de BMW X3, analizand problemele tehnice semnalate in anul 2007.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.