Ceed la 200 000!

Colectivul Kia Motors Slovacia a sarbatorit un nou moment important din istoria uzinei Kia din Zilina, vineri, 23.05.2008, cand cee’d-ul cu numarul 200.000 a parasit linia de montaj. Masina, un pro_cee’d culoare Dakar Yellow, este a unui client din Germania.

“Este o alta zi importanta pentru Kia”, a declarat dl In-Kyu Bae, presedinte si CEO Kia Motors Slovacia (KMS). “Am produs cee’d-ul cu numarul 100.000 in septembrie trecut, la 10 luni dupa ce am inceput lucrul aici, iar prin adaugarea cee’d-ului Wagon si a pro_cee’d-ului, am ajuns la borna 200.000 dupa numai 8 luni. Am atins in acelasi timp si recorduri ale productivitatii, mentinind o calitate excelenta a executiei.

Acesti doi ultimi factori, la care se adauga stilul, designul, calitatea si durabilitatea masinilor produse aici in Slovacia, ne-au permis sa oferim o garantie unica de 7 ani pentru Kia cee’d, care joaca un rol important in cresterea vanzarilor Kia in Europa”, a concluzionat dl Bae.

In acest an, uzina de la Zilina a inregistrat un nou record de productivitate reusind sa asambleze 915 unitati intr-o singura zi (luni, 24.04), 4.474 unitati intr-o singura saptamana (saptamana 7-13.04) si 19.300 unitati intr-o singura luna (aprilie).

Dl. Paul Willis, Chief Operating Officer (COO), Kia Motors Europe, a adaugat, “De la lansarea oficiala in Europa, in decembrie 2006, familia cee’d, cu cele trei versiuni ale sale, cinci usi, trei usi si wagon, prin standardul de calitate oferit, siguranta de 5 stele atestata de EuroNCAP, a jucat un rol important in castigarea a mii de clienti noi pentru brandul Kia”.

Desenat si executat la standarde inalte
Luna trecuta, TUV NORD a acordat companiei Kia certificatele DFE (Design for Environment) si LCA (Life Cycle Assessment), confirmand ca procesul de productie care sta in spatele succesului Kia cee’d este cu adevarat ‘environmentally-friendly’. Kia cee’d este primul model coreean care a primit o asemenea recunoastere.

Nu doar procesul de productie a fost etichetat ca “eco”, dar si automobilul Kia cee’d a fost premiat de majoritatea media de specialitate din Europa. Castigand 10 premii nationale de tipul “Car of the Year” (doua si in Romania) si obtinand locul 1 in peste 30 de teste comparative, Kia cee’d a devenit cea mai galonata masina coreeana din istorie.

Depasind competitori mult mai renumiti din cel mai de interes segment de piata (compact), Kia cee’ d a fost votat “Masina de Familie a Anului” in Suedia, “Masina Anului” in Grecia, “Masina de Flota a Anului” in Polonia si “Cea Mai Buna Masina a Anului” (segment-C) in Cehia. In Romania, cee’d a castigat ambele trofee de acest tip, atat cel acordat de APAR, cat si pe cel acordat de UZEAR. Alte premii tip COTY au mai fost castigate de cee’d in Lituania, Macedonia si Insulele Canare.

Cu aceeasi usurinta cu care a castigat numeroase premii, gama Kia cee’d a performat excelent in testele comparative desfasurate cu rivalii din segmentul C. In 2007, cee’d a fost clasat pe locul I de jurnalisti europeni din noua tari care au desfasurat 32 de teste comparative. Kia a fost constant plasata in fata unor masini renumite, cum ar fi Auris, Astra, Golf, Bravo, Megane, C4, Civic si Audi A3.

Beneficiind de un personal inalt calificat de 2.478 persoane, care lucreaza in 2 schimburi, uzina din Zilina construieste peste 50 de versiuni ale celor 3 modele Kia cee’d – 5DR, cee’d SW si pro_cee’d – si 10 versiuni ale SUV-ului Sportage, simultan, pe cele 6 linii de asamblare. Datorita calitatii si fiabilitatii produsului, toata gama Kia cee’d beneficiaza de cea mai mare garantie oferita vreodata in Europa de un producator: 7 ani/ 150.000 km.

In decembrie, uzina va incepe productia de cee’d-uri cu consum redus si emisii de CO2 reduse, ingloband tehnologiile pe care le-a experimentat pe linia eco_cee’d. Acest lucru vine sa sublinieze preocuparea continua a companiei pentru a reduce impactul negativ asupra mediului.

Kia Motors a sustinut intotdeauna ca prima sa facilitate de productie din Europa va stabili noi standarde de calitate si productivitate, stabilindu-si o tinta de “100 de masini pe angajat” atunci cand va atinge capacitatea maxima, si va deveni cea mai productiva uzina auto din Europa. Borna cu numarul 200.000 dovedeste ca ambitiile Kia in ce priveste productivitatea uzinei din Zilina dau rezultatele asteptate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.