Caravana Mercedes-Benz Actros traverseaza Europa de Est

Noul Mercedes-Benz Actros, recunoscut de cartea recordurilor Guiness ca fiind cel mai economic camion produs in serie, isi va demonstra calitatile intr-o caravana de-a lungul Europei de Est, pe o distanta de 4209 km.
Din 24 iunie pana pe 12 iulie cele 8 camioane Actros de 40 tone vor traversa Estonia, Lituania, Polonia, Republica Ceha, Ungaria, Romania si Bulgaria.

Caravana Mercedes-Benz Actros trece pentru prima oara prin Romania, unde va ajunge pe 7 iulie. Aceasta se va opri la Sibiu pentru o noapte, si apoi va pleca spre Bucuresti. Camioanele vor fi gazduite la Romexpo, unde va avea loc totodata si o conferinta de presa, pe data de 9 iulie.

Jurnalisti europeni ce detin permis de conducere pentru vehicule mai mari de 40 tone vor insoti caravana. Doi dintre acestia sunt din Romania si insotesc flota in prima parte a calatoriei si pe ruta Budapesta – Bucuresti.

Reprezentantii mass-media vor imparti cabina camionului cu soferul pentru o zi, avand, de asemenea, posibilitatea de a petrece o noapte acolo. Intervalul de sofat pentru fiecare dintre jurnalisti se va intinde de la un oras important la altul. Dupa incheierea fiecarei etape, acestia vor pleca cu avionul, destinatiile camioanelor fiind calculate aproape de aeroporturi.

“La prima vedere s-ar putea spune ca nu s-au schimbat prea multe la noul Actros. Dar cand te uiti mai de aproape, iti dai seama ca nimic nu mai este ceea ce a fost la Actros 2. O seama de detalii au fost modificate la partea mecanica si la designul exterior pentru a micsora impactul camionului asupra mediului.

Imi este dificil sa dau o cifra exacta apropo de consumul de motorina, dar judecand dupa cat de silentios este Actros la viteza de 80 km/h putem presupune ca specialistii si-au facut bine treaba.

Legat de interior, se pastreaza aceeasi idee, nimic revolutionar, dar totul este revizuit. Un numar mare de detalii, au fost regandite pentru a face viata soferului mai usoara. Manete, reglaje, lumini interioare sau cutii de depozitare, toate se dovedesc mai simplu de folosit, amanunte care nu sunt remarcate in timpul unei prezentari, dar care se fac simtite atunci cand trebuie sa stai in cabina zile intregi.”, spune Dan Atanasiu (Last Auto Omnibus).

Turneul European al noilor Actros va furniza ziaristilor date importante despre flota de vehicule, dar si despre experienta sofatului in termeni de confort la drum lung, consum de combustibil, maintenanta, timpi etc.
Dupa fiecare etapa parcursa, jurnalistii vor primi evaluarea celor 8 vehicule pentru sectiunea de drum pe care au acoperit-o, pentru a avea o imagine globala a traseului, completata cu impresii specifice despre experienta personala din caravana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.