Continental: tehnologie pentru Sandero

Continental AG se numara printre partenerii Automobile Dacia Pitesti si la productia noului model Dacia Sandero. 5 din cele 6 divizii ale concernului livreaza anvelope, unitati electronice de control, sisteme de senzori, tubulatura si infotainment, contribuind prin tehnologia Continental la siguranta, confortul si placerea de a conduce a noului model.

“Suntem acolo unde sunt clientii nostri. Pentru Continental, Romania este o locatie strategica in deservirea pietei auto din Europa de Est. Ne bucuram sa extindem colaborarea cu Dacia, de la modelul Logan, la noul model Dacia Sandero”, precizeaza Martin Zaloudek – Market Manager Anvelope al Continental in Romania.

“Noul model Dacia Sandero este conceput pentru a satisface si clientii exigenti, care nu doresc doar un mijloc de transport de la A la B, ci mai degraba o oferta : confort, siguranta, entertainment, dar si consum si costuri reduse”, declara domnul Liviu Ion – Directorul de Comunicare al Automobile Dacia.

“Echipa noastra de ingineri si specialisti dezvolta permanent solutii electronice high-tech pentru a spori siguranta in trafic si placerea de a conduce”, subliniaza Christian Rüdiger, directorul general al fabricii si centrului de dezvoltare automotive al Continental din Timisoara.

Pe partea de electronica automotive, Continental furnizeaza pentru modelul Dacia Sandero prin divizia de componente pentru sasiu si siguranta: servofrane si unitati electronice de control ale airbag-ului, produse la fabrica din Sibiu.

Divizia de sisteme de transmisie si actionare livreaza injectoare (pentru echiparile cu motor de 1.6L 16v pe benzina), unitati de control ale motorului (pentru echiparile cu motor de 1.6L 16v, 1.6L 8v, 1.0L 16v pe benzina), unitate de control a transmisiei pentru cutia de viteze automata (motorul de 1.6L 16v pe benzina), ETC – unitate de control electronica a supapei de reglaj (echiparile 1.6L 16V pe benzina), senzor de distributie si senzor de reglare a aerului (pentru motorizarile diesel 1.5Ci).

Divizia interior produce unitatea de control a caroseriei (BCM – Body Control Unit) si aduce un plus de entertainment, furnizand, pentru modelele destinate pietei sud-americane, sistemul audio.

Divizia Contitech contribuie la echiparea noului model Dacia Sandero cu membrane pentru reglarea distributiei de combustibil si tubulatura pentru servodirectie, ultimele produse la fabrica Timisoara.

Fiecare al doilea autoturism Dacia Sandero paraseste banda de productie cu anvelope de prima dotare Continental – majoritatea cu ContinentalEcoContact 3, marimea 185/65 R15 88 T – produse la Timisoara. Dacia a fost in anul 2005 primul partener de echipamente de prima dotare al fabricii de anvelope Continental din Timisoara.

Aceasta unitate de productie colaboreaza si cu alti clienti pentru echipamente de prima dotare cum ar fi: Fiat, Ford, GM, Honda, Hyundai, Nissan, Suzuki, Toyota sau VW. “Anvelopele produse la cel mai inalt standard tehnologic contribuie considerabil la siguranta in trafic.

Pentru noi, siguranta clientilor nostri este o prioritate, este pilonul de baza al fabricii noastre si in acelasi timp o parte esentiala a viziunii concernului Continental”, declara Thierry Wipff, directorul general al fabricii de anvelope Continental de la Timisoara.

Continental AG se afla in Romania inca din anul 1998 si volumul investitiilor a depasit de atunci 350 de milioane de euro. Concernul este reprezentat in Romania cu cinci din cele sase divizii ale concernului si este unul dintre cei mai atractivi angajatori din Romania, oferind peste 6.200 de locuri de munca in locatiile Timisoara, Sibiu, Carei, Arad si Iasi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.