Prima pedala de acceleratie ECO

Nissan Motor Co, Ltd., a lansat astazi Pedala de acceleratie ECO – prima tehnologie de acest tip din lume – proiectata pentru a ajuta soferii la diminuarea consumului de combustibil. Cand sistemul cu pedala ecologica este pornit, de fiecare data cand conducatorul auto apasa pe accelerator, se activeaza un mecanism care contorizeaza consumul de combustibil.

In cazul in care sistemul detecteaza o presiune in exces, Pedala ECO impinge inapoi piciorul celui care conduce, trimitand astfel informatia ca foloseste mai mult combustibil decat este necesar.

Un indicator de consum ecologic integrat in panoul de instrumente furnizeaza in timp real conducatorului auto nivelele de consum energetic, ajutandu-l astfel sa-si imbunatateasca conditiile de sofat. Sistemul cu pedala ECO poate fi activat sau dezactivat, in functie de preferinta soferului.

Nissan va comercializa vehicule echipate cu Pedala ECO incepand 2009. Cercetari efectuate de Nissan au aratat ca, prin utilizarea sistemului cu Pedala ECO, conducatorii auto isi pot diminua consumul energetic cu 5-10%*, in functie de conditiile de sofat.

Sistemul cu Pedala ECO aduna informatii cu privire la rata de consum a carburantului si eficientei transmisiei in timpul accelerarii cat si a rulajului constant si apoi calculeaza rata optima de acceleratie. Cand soferul exercita presiune in exces pe acceleratie, sistemul contracareaza cu mecanismul de control care impinge pedala inapoi.

In acelasi timp, indicatorul de consum ecologic incorporat pe panoul de instrumente indica nivelul optim pentru cel mai eficient consum energetic in timpul condusului. Indicatorul este verde cand vehiculul este condus cu un consum optim de carburant.

Acesta incepe sa se aprinda intermitent atunci cand detecteaza o accelerare in exces, exercitata insa inainte de a fi atins pragul de consum energetic si, in final, se transforma in portocaliu pentru a il avertiza pe sofer in legatura cu consumul necorespunzator de carburant.

In scopul realizarii de reduceri de emisii de C02, Nissan a implementat o solutie “in 3 straturi”, care cuprinde 3 aspecte: tehnologie, comportament la volan si conditii de trafic. Pedala de acceleratie ECO se integreaza in cel de-al doilea aspect, si anume cel care se adreseaza comportamentului din timpul sofatului. Aceasta se numara printre tehnologiile din seria ecologica care sunt urmarite in cadrul Programului Nissan Green 2010.

Foaia de parcurs a companiei pentru protectia mediului are ca scop dezvoltarea de noi tehnologii, produse si servicii care pot ajuta la reducerea reala a emisiilor de CO2 si la reciclarea materialelor.

*: Bazat pe date interne de studiu ale Nissan Motor Co.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.