Seif pe patru roti

Nu pot sa pricep o chestie. In ultimul an cred ca s-au furat peste patruzeci de case de bani din reprezentantele auto din toata tara. Pur si simplu e o stire pe saptamana cu acest subiect. Dupa Cardinal Motors Ploiesti, s-a trecut la diverse reprezentante zonale, apoi s-a spart Forum Auto din Otopeni, importator Volvo, mai ieri o reprezentanta Ford si… se pare ca actiunile “de binefacere” continua.

Ce nu inteleg eu e simplu. Dupa primele cinci spargeri, intens mediatizate, ca sef de reprezentanta auto iti pui problema: “ba, ce fac daca vin “meseriasii” si la mine?”. Ia sa imi iau eu niste masuri, sa verific securitatea sistemului, firma de paza cu care lucrez, etc.

Cred ca si in planurile hotilor lipsa de actiune a “dealerilor auto” e o surpriza placuta. De altfel tupeul maxim de care dau dovada infractorii, in astfel de cazuri, te face sa iti pui intrebarea daca nu cumva sunt in cardasie cu casa de bani sau seiful.

Poate seiful are roti si doar asteapta sosirea hotilor ca sa plece din showroom. Evident cu complicitatea vajnicilor paznici care dorm langa PET-ul de bere si cu televizorul uitat pe vreun meci de fotbal.

Politia? Ce sens are sa vorbim de politie in cazurile astea demne de James Bond… Credeti ca degeaba politistilor li se spune “agenti constatatori” in procesele verbale? Vin, constata, dau cu prafuri prin curte dupa amprente, cainii stranuta dupa ce miros praful, seiful zace pe fundul lacului si hotii sunt in drum spre alt judet.

Se duc spre un alt showroom unde patronul isi freaca mainile de bucurie ca merg vanzarile, casa de bani e plina, e fericit cand se inchide usa grea peste teancurile de bancnote. Paznicii sunt apatici, asteapta sa vina seara sa joace si ei un “tabinet”, uitandu-se pe Pro TV la stiri: “uite bah, au mai spart un seif la VW, ce prosti sunt aia care le pazesc. Faci tu cartile?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.