Audi, deja Euro 5

Audi propune clientilor sai solutii eficiente pentru reducerea consumului de carburanti si optimizarea costurilor la achizitionarea unui autovehicol. Audi ofera pe piata din Romania Euro 5 la modelele Audi A3, A4, A5, Q5, TT, A6 si A8, optiune care conduce la anularea taxei de inmatriculare.

Standardul Euro 5 este aplicabil pentru motorizarile: 2.0 TFSI; 2.8 FSI; 3.0 FSI; 2.0 TDI; 2.7 TDI si 3.0 TDI. Un alt argument in favoarea eficientei este dat de cutia de viteze optionale S tronic, care utilizeaza mai eficient potentialul de consum de carburant al motoarelor economice TDI si TFSI, prin turatii mai mici si timpi redusi de schimbare a vitezelor. Cutia de viteze cu dublu ambreiaj schimba treptele de viteza in numai 0,2 secunde, fara intreruperi sesizabile in puterea de tractiune si este disponibila pentru modelele A3 si Q5.

In plus, Audi s-a concentrat si asupra reducerii greutatii autovehicolelor, care este o conditie esentiala pentru obtinerea unei eficiente sporite in ceea ce priveste consumul de carburant. Conceptul inovator al caroseriei Audi Space Frame (ASF) are la baza utilizarea unei structuri-cadru usoare din aluminiu de inalta rezistenta.

Acest design a permis realizarea unei reduceri impresionante a masei: un Audi A8, de exemplu, este cu aproximativ 140 kg mai usor, comparativ cu utilizarea unei structuri conventionale din otel. Numai aceasta in sine contribuie la reducerea cu pana la 0,3-0,5 l/100 km a consumului de carburant, careia ii corespunde o scadere a emisiilor de CO2 cu circa 7-12 g/km.

“Audi s-a concentrat mereu asupra dezvoltarii eficiente a tehnologiei care defineste fiecare dintre modelele oferite pe piata. Reducerea consumului de carburanti si a emisiilor de CO2 este o prioritate constanta pentru noi. Normele Euro 5 vor fi obligatorii pe piata din Romania incepand cu 2009, insa Audi a introdus standardul Euro 5 la majoritatea autovehicolelor inca din aceasta luna.

Audi are o adevarata traditie in a concepe solutii tehnologice inovatoare – motorizarea de tip TDI reprezentand un exemplu elocvent in acest sens. Publicul din Romania va putea sa experimenteze eficienta modelelor Audi la cel mai inalt nivel”, a declarat Mihai Halmagianu, Director al marcii Audi in Romania.

La nivel international, Audi utilizeaza pentru motoarele TDI, sistemul de emisii ultrareduse de noxe – ultra low emission system. Acest sistem de control al emisiilor reduce oxizii de azot cu pana la 90% si este compus dintr-un catalizator, un modul de dozare, rezervorul AdBlue si un sistem extensiv de senzori.

Sistemul de emisii de noxe ultrareduse este completat de un catalizator de oxidare suplimentar si un filtru de particule diesel extrem de eficient, cu autocuratare. Astfel, acest sistem de control al emisiilor intruneste atat cerintele standardului californian LEV II BIN 5, cel mai sever standard din lume in ceea ce priveste emisiile de noxe, cat si imperativele privind nivelele maxime pentru anul 2014 impuse de standardul Euro 6.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.