Mercedes-Benz GLK, lansat oficial in Romania

Palatul Stirbei, Buftea – Mercedes-Benz Romania a lansat oficial pe piata autohtona noul model GLK, un autovehicul premium, menit sa revolutioneze lumea SUV-urilor. Cu un design exterior impresionant, o paleta exceptionala de motorizari si o personalitate indrazneata, noul model redefineste standardele clasei SUV-urilor, fiind capabil de performante extraordinare atat pe sosea, cat si off-road. Modelul reuseste sa imbine doua caracteristici care pana acum pareau contradictorii: performanta remarcabila si siguranta manevrarii.

Toate versiunile de motorizare pentru noul Mercedes-Benz GLK dispun, in dotarea standard, de transmisie automata 7G-TRONIC si de tractiune integrala. Secretul abilitatilor in afara soselelor consta in programul special activat prin butonul “G” plasat pe consola centrala. Astfel, cu o singura apasare de buton se modifica raspunsul acceleratiei si se activeaza modulul off-road al ESP-ului, care permite mentinerea controlului in conditiile unei alunecari controlate a rotilor.

Performanta superioara este asigurata de o gama de motorizari puternica, dar economica si compatibila cu mediul inconjurator, disponibila in variante de 4 sau 6 cilindri.

Un design premium pentru un must-have asortat oricarui drum
Noul Mercedes-Benz GLK are un design inconfundabil, cu linii marcante si forme incisive, de la partea frontala, energica, pana la partea din spate, abrupta, iar interiorul se afla sub semnul luxului, abundand in materiale nobile, precum lemnul Sienna Pine, pielea sau cromul, in functie de dotari.

De asemenea, GLK este echipat cu un sistem de navigatie care salveaza ruta parcursa astfel incat soferul sa poata gasi usor drumul inapoi. Pentru a spori confortul la bord, GLK isi rasfata posesorul cu un plafon panoramic si un concept auto inovator de la Sirius, la acest lucru contribuind si sistemul de climatizare care distribuie separat aerul in trei zone diferite ale habitaclului.

Designul exterior al noului GLK, desi reprezinta caracteristicile traditionale Mercedes-Benz, nu este, cu siguranta, cel al unui model off-road obisnuit. Liniile caracteristice, distinctive domina zona portierelor, intre arcele evidentiate ale rotilor.

Incepand cu puternica sectiune frontala si pana la spatele abrupt, formele sale concise, angulare ii confera modelului GLK o prezenta invioratoare, increzatoare in propriile puteri, impresionanta in ceea ce priveste dimensiunile exterioare compacte.

Designul scaunelor depaseste asteptarile din punct de vedere al confortului, ergonomiei si sigurantei. Ca dotare standard, inaltimea pernei si unghiul de inclinare al spatarului se regleaza in mod electric. In plus, reglarea oglinzilor laterale si a coloanei de directie este efectuata automat.

GLK: disponibil cu doua motorizari pe benzina si una diesel
GLK este disponibil cu doua motorizari pe benzina si una diesel. Motorul pe benzina GLK 280 dezvolta o putere nominala de 170 kW (231 cp), avand un consum mixt de 10,2 l/100 km si un nivel al emisiilor in regim mixt de 245 g/km. Motorul GLK 350 are 272 cp (200 kW), avand un consum mixt de 10,4 l/100 km si un nivel al emisiilor CO2 de 250 g/km. Cu putin peste doua tone, acest model atinge 100 km/h in aproximativ 6,2 secunde.

Motorul diesel in 6 cilindri, GLK 320 CDI, este prevazut cu tehnologie common rail si dezvolta o putere de 165 kW (224 cp), avand un cuplu de 540 Nm. GLK 320 CDI accelereaza de la 0 la 100 km/h in 7,5 secunde, avand un consum mixt de 7,9 l/100 km si un nivel de emisii de 209 g/km.

De asemenea, noul sistem 4MATIC din dotarea modelului GLK face parte din sistemele de tractiune integrala extrem de eficiente oferite de Mercedes-Benz. Cuplul motor de baza este transmis puntii fata in proportie de 45% si puntii spate in proportie de 55%.

Aceasta caracteristica si modul inteligent in care sistemul 4MATIC interactioneaza cu ESP®-ul, sistemul ASC (sistem antipatinare) si sistemul electronic de control al tractiunii 4ETS favorizeaza manevrarea superioara, fara efort a automobilului, in cele mai diverse conditii. In plus, sistemul AGILITY CONTROL asigura o placere sporita a conducerii prin adaptarea automata a suspensiilor la conditiile de drum.

Sistemul de comanda si afisaj COMAND APS, disponibil optional, permite activarea simpla si centralizata a numeroaselor functii din dotarea modelului GLK, prin intermediul butonului COMAND, usor de operat, de pe cotiera. Rotirea sau deplasarea butonului de comanda acceseaza meniurile sistemului de operare, iar apasarea acestuia confirma functia selectata.

Printre aceste functii se numara echipamentul radio si CD player-ul, DVD player-ul, tunerul TV si sistemul de navigatie cu hard-disc. Iar imaginile primite de la camera video pentru mersul cu spatele, disponibila optional, sunt afisate de asemenea pe ecranul COMAND APS. Operarea sistemului este facilitata de sistemul de comanda vocala LINGUATRONIC.

Un SUV care se integreaza perfect intr-o lume a elegantei si a stilului premium
Fiind unul dintre starurile celebrului film “Sex and the City”, Mercedes-Benz GLK reprezinta un statement pentru sustinerea elegantei si a unui anumit stil de viata aflat in concordanta cu o lume a rafinamentului. Astfel, noul model vine in intampinarea tuturor acelor persoane care dovedesc un atasament deosebit pentru excelenta cu care Mercedes-Benz si-a obisnuit clientii de-a lungul timpului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.