Sistemul de parcare automata Bosch

Numarul autovehiculelor este in continua crestere, ceea ce face din ce in ce mai dificila gasirea unui loc de parcare adecvat. Noul sistem Bosch preia sarcinile soferului de a efectua manevrele de parcare, masurand cu mare precizie spatiul dintre masina si obstacol prin intermediul senzorilor cu ultrasunete, pentru ca apoi sa ghideze autovehiculul in locul dorit, fara a fi nevoie de interventia soferului. Aceasta tehnologie inovatoare este implementata pentru prima data modelelor noi Mercedes-Benz din Clasa A si Clasa B.

Procesul automat de parcare are loc la fel de repede ca si cand manevra ar fi fost efectuata de un profesionist. In contextul unui trafic intens, a unui numar tot mai redus de locuri de parcare si a unei nevoi de confort tot mai mare, sistemul de parcare automata Bosch simplifica in mod vizibil condusul.

Noua tehnologie auto poate recunoaste obstacolele sau bordurile existente in parcare, functionand chiar si pe timp de noapte.

Sistemul de parcare automata este perfect pentru locuri inguste de parcare si necesita o configurare a autovehiculului cu servodirectie electrica, asistenta la parcare, precum si doi senzori suplimentari cu ultrasunete, montati pe ambele parti ale barei de protectie din fata.

Senzorii cu ultrasunete au ca scop gasirea unui posibil spatiu de parcare, in timp ce autovehiculul se deplaseaza cu pana la 35 kilometri pe ora. Distanta laterala fata de locul de parcare si de celelalte autovehicule parcate ar trebui sa fie situata intre 30 si 180 centimetri.

In cazul in care o parcare necesita mai multe manevre, este suficient un spatiu cu 80 de centimetri mai lung decat autovehiculul.

Daca spatiul de parcare este suficient de mare, sistemul transmite soferului un indiciu in acest sens: in functie de producator si de modelul autovehiculului, poate fi vorba despre un semnal optic, sonor sau verbal. Daca soferul activeaza sistemul de parcare automata, acesta va calcula in cateva fractiuni de secunda, pe baza datelor masurate, care este cea mai buna cale de a parca in locul dorit, ce manevre sunt necesare in acest sens si numarul acestora.

Soferul poate lua mainile de pe volan, deoarece nu trebuie sa actioneze decat pedala de acceleratie si cea de frana; volanul rotindu-se singur. Sistemul electronic ghideaza servodirectia, efectuand prin miscarea volanului manevrele necesare pentru parcare. Sistemul functioneaza automat chiar si atunci cand parcarea trebuie efectuata din mai multe miscari.

Prin sistemul de parcare automata, Bosch urmareste oferirea unui nivel ridicat de confort si siguranta soferilor. Mai mult, pentru a elimina riscul oricaror evenimente neasteptate, in timpul manevrelor automate, soferul poate actiona manual volanul in orice moment.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.