Cum se face presa in Romania

Stim cu totii cum se face “presa” la noi. Insa uneori se depaseste masura. Cum a fost aseara. Aflu de pe internet ca un accident grav s-a intamplat in capitala.

“Bucuresti: Accident grav pe Lascar Catargiu
de D.G. HotNews.ro
Sambata, 6 decembrie 2008, 21:31 Ultima ora

O masina de teren a intors fara sa se asigure pe strada Lascar Catargiu si a lovit o motocicleta pe care se aflau doi tineri. Potrivit primelor informatii starea celor doi raniti este grava, transmite Realitatea TV.”

De bun simt, echidistant si preluat de la Realitatea TV. Nici o problema. Doar ca au omis, brusc, si ei si cei de la Realitatea, sa mentioneze modelul de autovehicul si cine era la volanul masinii: Cornel Nistorescu.

Transpira in internet adevarul (sa nu spunem “realitatea”), then the journalists suddenly remember: la volan era Cornel Nistorescu, masina era BMW X5 (cum altfel…).

HotNews revine cu o noua stire de mare angajament: Accident grav in Capitala: Jurnalistului Cornel Nistorescu a lovit doi tineri care circulau cu motocicleta
de V.M. HotNews.ro
Duminica, 7 decembrie 2008, 10:23 Actualitate

Doi tineri care circulau cu motocicleta au fost raniti, sambata seara, de masina jurnalistului Cornel Nistorescu, anunta Realitatea Tv. Accidentul a avut loc pe strada Lascar Catargiu din Capitala.

Jurnalistul, care se deplasa dinspre Piata Victoriei spre Piata Romana, a intors masina pe scuarul de pe mijlocul drumului, exact pe trecerea de pietoni. Fara sa se asigure, acesta a intrat pe sensul opus, lovind in plin motocicleta.

Potrivit primelor informatii, starea celor doi raniti este grava. Ambii au fost transportati la spitalul Floreasca, tanara cu fractura de bazin, iar tanarul cu hemoragie interna.

Jurnalistul Cornel Nistorescu a fost testat cu echilotestul, dar alcoolemia lui era zero. Politia rutiera a demarat o ancheta pentru a vedea ce pedeapsa merita soferul vinovat.”

Trec peste dezacordul din titlu, las in urma “echilotestul” si faptul ca politia da pedepse dupa merit, nu dupa lege. Macar au spus cine e cel care a facut accidentul, pana la urma. Va dati seama ca daca era Becali la volan stia tot globul. Sau daca era vreun politician. De Nistorescu le-a fost frica? Sau e doar solidaritatea de breasla?

Din pacate, celelalte publicatii, online sau offline, tac si acum. Cod deontologic sau omerta? Exceptie face ProTV care se pare ca a difuzat stirea la ora 9.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.