Michelin: cea mai mare instalatie de panouri fotovoltaice din Europa

Michelin va pune in functiune la uzina din Cuneo, Italia, cea mai mare instalatie de panouri fotovoltaice de acoperis din Europa. Peste 147 000 m2 de atfel de panouri, echivalentul a 15 hectare, vor fi instalate la uzina din Cuneo.

Aceste panouri vor produce aproape 10 milioane de kWh pe an si vor alimenta cu energie electrica 2000 de locuitori. Astfel, se evita emisia in atmosfera a 1200 tone de CO2 in fiecare an.

Uzina din Cuneo produce zilnic in jur de 1000 tone de produse semi-finite si 300 de tone de anvelope si camere de aer.

Punerea in functiune a acestei centrale fotovoltaice este prevazuta pentru inceputul anului 2010. Ea va fi realizata si exploatata de Frey Nouvelles Energies, producator de electricitate prin metode neconventionale.

Respectul pentru mediu reprezinta una dintre valorile fundamentale ale Grupului Michelin facand parte integranta din programul de Dezvoltare Durabila, Performanta si Reponsabilitate Michelin. Reducerea emisiilor de CO2 este una din cele 6 prioritati Michelin pentru reducerea impactului asupra mediului in regiunile in care sunt amplasate uzinele Michelin.

In urma demersurilor facute, s-a conturat o strategie a energiei neconventionale si putem vedea deja un numar de proiecte realizate. Spre exemplu, in Germania, panouri fotovoltaice au fost instalate pe acoperisurile a 4 uzine, in timp ce la uzina Dundee, din Scotia au fost puse in functiune 2 eoliene.

La Bassens, in Franta, 20% din consumul de energie este acoperit de vaporii produsi din recuperarea caldurii emise prin arderea deseurilor industriale in doua incineratoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.