ADAC se da cu Kia

Kia Motors Corporation si ADAC (Allgemeiner Deutscher Automobil-Club e.V.) au anuntat ieri detaliile unui agreement care va permite Kia sa livreze vehicule de antrenament, in exclusivitate, care vor fi folosite de centrele de testare a sigurantei controlate de ADAC. ADAC este cel mai mare club automobilistic din Germania si din Europa, cu aproximativ 16.000.000 de membri inscrisi.

Incepand cu 01.04.2009, Kia Motors va deveni oficial “Partener Principal pentru Trainingul de Siguranta” al ADAC. Conform intelegerii, Kia va livra clubului auto 200 de masini care vor fi folosite de participantii la cursurile de siguranta organizate de ADAC, dar si de traineri ca masini de practica.

Acest agreement este valabil pentru un an, dar ambele parti si-au exprimat deja interesul pentru o cooperare pe termen mai indelungat.

“Asteptam cu multa placere aceasta cooperare. ADAC este un partener puternic si militeaza pentru aceleasi valori care formeaza si crezul brandului nostru”, a declarat Jang-Won Sohn, presedinte al Kia Motors Deutschland, la ceremonia de semna a acordului.

“Kia a facut din siguranta una din prioritatile majore si acest lucru va fi demonstrat prin includerea masinilor nostre in cursurile de siguranta rutiera ale ADAC. De asemenea vom oferi cursantilor oportunitatea de a descoperi brandul Kia si de a testa palcerea de a conduce o masina foarte sigura”, a adaugat acesta.

Vicepresedintele ADAC, Ulrich Klaus Becker, a adaugat: “Sunt incantat ca ADAC a gasit un partener de incredere in Kia, care ne va ajuta in viitor cu cursurile noastre de siguranta rutiera. Noua flota, furnizata de Kia, va face ca aceste cursuri sa fie deopotriva sigure si placute”, a mai spus acesta.

Masinile fabricate de Kia Motors si-au castigat o buna reputatie pentru cuprinzatoarea gama de dotari in domeniul sigurantei. Cel mai bun exemplu pentru Europa il constituie modelull cee’d.

Inca de la versiunea de baza, acesta este echipat cu 6 airbaguri, centuri de siguranta cu pretensionare si sistem de asistenta la franare. Calitatea acestui model a fost rasplatita cu 5 stele Euro NCAP, fiind una dintre cele mai sigure masini din segment.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.