Goodyear EfficientGrip a primit prestigioasa Distinctie Ecologica Nordica “Lebada”

EfficientGrip, cea mai recent lansata anvelopa Goodyear de inalta performanta de vara, a primit Distinctia Ecologica Nordica cunoscuta sub denumirea “Lebada”, pentru anvelopele comercializate in Suedia. Pentru a putea primi aceasta distinctie, EfficientGrip a trebuit sa indeplineasca mai multe conditii relative la mediul inconjurator.

“Suntem foarte mandri de aceasta recunoastere oficiala. Prin reducerea consumului de combustibil si a emisiilor de noxe, Goodyear EfficientGrip se dovedeste a fi cu adevarat o anvelopa ecologica” a declarat Jean-Pierre Jeusette, Director Tehnic Goodyear – Anvelope pentru Autoturisme pentru Europa, Orientul Mijlociu si Africa.

Goodyear EfficientGrip asigura o reducere importanta a consumului de combustibil, durata crescuta de exploatare si performante excelente la franarea pe carosabil umed, gratie tehnologiei inovative FuelSaving (Reducerea Consumului de Combustibil).

Tehnologia FuelSaving include diverse inovatii tehnologice cu impact direct asupra rezistentei la rulare, indicatorul cheie de performanta atunci cand se doreste reducerea consumului de combustibil si a emisiilor de noxe.

Obiectivul Organizatiei Nordice este acela de a oferi consumatorilor informatii care sa ii ajute in alegerea produselor mai putin daunatoare mediului inconjurator. Pentru ca o anvelopa sa primeasca Distinctia Ecologica Nordica, trebuie indeplinite urmatoarele conditii: utilizarea de materii prime cu impact redus asupra mediului inconjurator, tehnici de productie care nu dauneaza mediului, nivel redus de zgomot, rezistenta mica la rulare si durata mare de exploatare. Criteriile stricte de siguranta fac si ele parte din conditii .

“Apreciem ca, pentru acordarea acestei distinctii, se tine cont atat de respectarea normelor ecologice cat si a celor de siguranta. Noua anvelopa EfficientGrip nu numai ca asigura reducerea consumului de combustibil si cresterea duratei de exploatare; ofera performante excelente la franarea si manevrabilitatea pe carosabil umed, caracteristici esentiale pentru anvelopele Goodyear,” a mai declarat Jeusette.

Lansata in 1989 de catre Consiliul de Ministri ai Tarilor Nordice, Distinctia Ecologica Nordica se acorda produselor si serviciilor care indeplinesc conditii stringente pentru mediul inconjurator. Este implementata de guvernele din Suedia, Norvegia, Islanda, Danemarca si Finlanda.

Goodyear EfficientGrip: O anvelopa atenta la protejarea mediului inconjurator
EfficientGrip beneficiaza de numeroase alte imbunatatiri pe langa reducerea consumului de combustibil si a emisiilor de noxe. Materialul compozit pe baza de siliciu utilizeaza cea mai noua generatie de polimeri si, in conformitate cu legislatia Europeana in vigoare, contine un procent foarte redus de uleiuri aromatice policiclice.

De retinut ca Goodyear EfficientGrip este cu 10% mai usoara decat predecesoarea sa, aceasta reducere de material din corpul anvelopei determinand reducerea emisiilor de dioxid de carbon din timpul productiei.

Goodyear EfficientGrip: Rulare sigura chiar si pe carosabil umed
Imbunatatirile aduse anvelopei Goodyear EfficientGrip pentru a reduce impactul asupra mediului inconjurator, nu au compromis performantele de rulare pe carosabil umed, asigurand standarde excelente de franare si manevrabilitate.

Goodyear EfficientGrip: durata imbunatatita de exploatare
Materialul compozit inovativ al benzii de rulare de la EfficientGrip utilizeaza cea mai noua generatie de polimeri pentru imbunatatirea duratei de exploatare. Banda de rulare beneficiaza si de rigiditate optimizata a profilului pentru o distribuire mult mai uniforma a presiunii in anvelopa. Astfel, se asigura o durata mai mare de exploatare si o uzura uniforma a benzii de rulare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.