FleetBoard Drivers’ League 2009

Suspans major in cadrul finalei celei de-a saptea editii a FleetBoard Drivers’ League, ce desemneaza cel mai bun conducator auto de camion din Europa: dintr-un total de 5.400 de participanti, cei 15 finalisti din sase tari, laureati ai ligilor nationale au venit la Worth pe 12 septembrie 2009.

Aici, in cadrul finalei live, s-a decis castigatorul european dupa o serie de teste de conducere bazata pe siguranta, indemanare si economie de combustibil.

In acest an, romanul Constantin Scorupschi, din cadrul companiei 8TIM SA, s-a clasat pe locul secund la o foarte mica diferenta de ocupantul primului loc: Reinhold Kunze de la Doego Fruchthandel & Import e. G., Germania. Locul trei a fost ocupat de Karsten Krüger, tot din cadrul Doego.

Constantin Daniel Scorupschi (34 de ani) este de patru ani alaturi de compania 8TIM. “Am participat la un singur driver training pana acum. Dupa, am fost capabil sa imi imbunatatesc nota pentru condusul economic de la 8.5 la 9.5!

Trainingul m-a ajutat sa mentin un stil constant de condus economic si a asigurat rezultate bune in timpul programului meu obisnuit de lucru. In fiecare zi am grija sa imi optimizez eficienta in condus si caut in mod continuu noi posibilitati de imbunatatire.

Sunt in finala Drivers’ League pentru prima data si este pur si simplu uimitor ca am obtinut direct locul doi. Astept cu nerabdare editia de anul urmator!,” a declarat acesta.

Cornelia Gheghesan, Managing Director 8TIM SA, a declarat: “Suntem foarte mandri sa il avem pe Daniel in echipa noastra si suntem foarte impresionati de performanta lui: clasarea direct pe locul 2 la prima participare in finala Drivers’ League, obtinand cea mai buna nota (9,64) dintre toti participantii la proba de traseu lung pentru eficienta stilului de condus. 8TIM a participat in Drivers’ League in ultimii 4 ani si de fiecare data Daniel s-a clasat pe locul I intre participantii din Romania.

Compania noastra a fost prima din Romania care a optat pentru sistemul de telematica FleetBoard. Inca de la inceput, am fost incantati de facilitatile sistemului care a constituit unul din argumentele importante pentru achizitia de camioane Mercedes-Benz, iar in timp, sistemul FleetBoard si-a dovedit contributia la eficientizarea flotei atat din punct de vedere operational cat si din punct de vedere al costurilor, mai ales in cazul vehiculelor conduse de soferi care au vazut in evaluarea stilului de condus o metoda de imbunatatire a performantelor.

In ceea ce priveste Drivers’ League, suntem multumiti de performantele foarte bune obtinute de catre toti cei 10 conducatori auto ai companiei care au luat parte la competitie.”

Reinhold Kunze, castigator al concursului pe echipe Drivers‘ League din 2007 a declarat foarte fericit: “Sunt extraordinar de mandru pentru ca am castigat editia de anul acesta a Drivers‘ League. M-am bucurat de finala si pot spune ca aceasta chiar a intrecut evenimentul de anul trecut”.

Premiul sau: bilete VIP pentru German Touring Championship la Hockenheimring ce includ si cazarea pentru doua persoane din partea Mercedes-Benz Global Service & Parts. Pentru performantele sale excelente a castigat pentru compania sa, pentru o perioada de trei luni, un autotractor Actros cu serviciul FleetBoard Managementul vehiculelor inclus, oferit de Mercedes-Benz CharterWay.

Clasat pe locul al doilea, romanul Constantin Daniel Scorupschi de la 8TIM SA a castigat bilete pentru un weekend la Truck Grand Prix, inclusiv cazare pentru doua persoane, oferite de Shell.

Karsten Krüger de la Doego a primit un set de cadouri Trucker Selection din parte Mercedes-Benz Accessories GmbH pentru bronzul obtinut. Restul finalistilor au primit echipamente de birou pentru soferi de camion din partea companiei de asigurari Allianz Versicherungs-AG.

Klaus Schnorr, Managing Director al Doego Fruchthandel & Import e.G.: “Le-am spus in aceasta dimineata ca ar trebui sa abordeze cu mult calm provocarile. Finalul a fost nespus de captivant. Trebuie sa subliniez performanta generala a tuturor conducatorilor auto Doego care au participat la Driver’s League in iunie, precum si faptul ca participarea in cadrul segmentului de distributie cu camioane in traficul aglomerat din oras este o provocare speciala.”

Impresionati de atmosfera de la locul de nastere al camioanelor lor, fabrica de camioane Mercedes-Benz din Worth, cei 15 finalisti ai ligilor nationale din Germania, Austria, Italia, Benelux, Marea Britanie si Romania si-au indeplinit sarcinile cu entuziasm si ambitie. Ei si-au dovedit deja performantele in timpul FleetBoard Drivers’ League ce a avut loc in perioada 1 – 30 iunie, reusind sa ajunga in finala datorita notelor mari primite pentru condusul economic (intre 8.83 si 9.99 pe o scara de la 1 la10).

Notele au fost acordate in functie de stilul de conducere economic, utilizand Analiza performantei FleetBoard. Aceasta analiza ia in considerare criteriile relevante de consum si uzura, in conditiile exigente de transport de zi cu zi.

Exercitiile au inclus o cursa de 56 km in cadrul careia stilul de conducere economic a fost masurat in direct cu ajutorul Analizei performantei. Cu note pentru stilul de condus cuprinse intre 8.71 si 9.64, soferii au demonstrat fara exceptie performante ridicate si, din nou, au dovedit ca sunt printre cei mai buni soferi din Europa.

De asemenea, finalistii au trecut si printr-un exercitiu de manevra, o proba de indemanare pe un traseu cu obstacole si o proba in care sa consume cat mai putina motorina pe o distanta masurata de exact 1km. Soferii din Marea Britanie, cu volanul camionului pe partea dreapta, au dovedit o performanta ridicata si merita un respect deosebit pentru indeplinirea exercitiilor dedicate camioanelor cu volan pe partea stanga.

Intr-o alta provocare, Mercedes-Benz Global Service & Parts Quiz, soferii au demonstrat ca poseda cunostinte solide despre camioane.

Markus Lipinsky, Managing Director al Daimler FleetBoard GmbH, i-a felicitat pe castigatori pentru victoria lor: “Este remarcabil sa vezi cat de profesionist si de economic isi gestioneaza soferii camioanele lor. Fiecare dintre ei este un castigator si poate fi mandru de ceea ce a realizat. Drivers’ League demonstreaza ca FleetBoard nu ajuta doar dispecerii si operatorii de flote sa isi atinga obiectivele de eficienta, ci este acceptat cu optimism si de catre conducatorii auto.”

Pe tot parcursul evenimentului a fost evidenta unitatea existenta in Europa in ceea ce priveste transportul pe distante lungi, deoarece frontierele si barierele lingvistice au fost literalmente desfiintate. Conducatori auto din diferite tari au putut discuta si s-au bucurat de o zi incitanta si emotionanta in care toti au fost castigatori ai Drivers’ League 2009.

Partenerii FleetBoard in cadrul Drivers’ League 2009 sunt: Mercedes-Benz CharterWay, Mercedes-Benz Global Service & Parts, Mercedes-Benz Accessories GmbH, Shell, Allianz Versicherungs-AG, FERNFAHRER Club si LOGISTIK AKADEMIE. Ei au sustinut conducatorii auto oferind premii atractive.

Informatii suplimentare si rezultatele finale sunt disponibile la adresa www.driversleague.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.