Kia: vot pentru hidrogen

Kia Motors Corporation, producator de autovehicule de calitate, s-a alaturat astazi (miercuri) liderilor industriei auto mondiale in demersul de a solicita guvernelor, companiilor din domeniul energetic si altor organizatii dezvoltarea unei infrastructuri accesibile care sa asigure introducerea cu succes pe piata a vehiculelor electrice cu celula de combustibil (FCEV – fuel cell electric vehicles).

Kia Motors Corporation, Hyundai Motor, Daimler AG, Ford Motor Company, General
Motors Corporation/Opel, Honda Motor Co Ltd, alianta Renault SA /Nissan Motor Corporation si Toyota Motor Corporation au anuntat semnarea unei “Scrisori de Intelegere” (“Letter of Understanding”) adresata tuturor companiilor petroliere si din domeniul energiei si organizatiilor guvernamentale. Scrisoarea cheama aceste organizatii la propulsarea dezvoltarii unei retele de statii de alimentare a vehiculelor cu hidrogen, inaintea lansarii de catre producatori a vehiculelor FCEV.

“O retea de infrastructura pentru alimentarea cu hidrogen, cu o densitate satisfacatoare, este necesara pana in 2015”, au declarat liderii industriei auto intr-un comunicat trimis astazi presei. “Reteaua ar trebui construita pornind din zonele metropolitane si dezvoltata pe coridoare pe toata suprafata (unei tari – n. trad.)”.

Companiile sustin puternic ideea construirii unei asemenea infrastructuri in Europa, avand Germania ca punct de plecare si in acelasi timp dezvoltarea de sisteme similare in alte regiuni ale lumii, cu USA, Japonia si Coreea ca puncte de inceput.

Programul FCEV dezvoltat de Kia a atins momentul in care se are in plan productia in serie limitata incepand cu 2012. Kia intentioneaza sa-si extinda flota demo de FCEV-uri la 200 de unitati in 2010, incluzand SUV-uri si autobuze, pentru a trece catre productia de serie in 2012.

FCEV-urile fac parte din strategia “EcoDynamics” a Kia, o initiativa eco, al carei scop este de a aduce pe piata produse si tehnologii eco-friendly, destinate reducerii emisiilor de CO2 si reducerii consumului de combustibil. Kia va prezenta in premiera europeana sub-brandul EcoDynamics la aceasta editie a Salonului International Auto de la Frankfurt, unde compania a creat in stand o Zona EcoDynamics unde va expune o gama larga de tehnologii si produse eco-friendly.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.