Lexus LF-A la Nürburgring 24h

Lexus va inscrie modelul sport premium de doua locuri, Lexus LF-A, la cea de-a 37-a editie a cursei de anduranta de 24 de ore de la Nurburgring. Competitia va avea loc pe 23 si 24 mai, in Germania.

Scopul inginerilor Lexus este de a obtine, in urma participarii in extenuanta cursa, informatii tehnice ce vor fi folosite in productia de serie a acestui model. Aceste informatii vor veni in completarea celor obtinute in urma participarii modelului si la editia din 2008. De asemenea, evenimentul este o oportunitate de a antrena si instrui mecanicii tineri, prin includerea lor in staff-ul tehnic.

Modelul LF-A este un prototip aflat in faza de dezvoltare in vederea productiei de serie. In prezent el include echipamentul de protectie special pentru competitie (pentru habitaclu, rezervor etc.), spoiler, dar si alte caracteristici menite sa ii imbunatateasca aerodinamica.

Performantele tehnice ale vehiculului au fost imbunatatite printr-un tuning special adaptat pistei, in timp ce specifiicatiile motorului, propulsorului si ale sasiului au ramas in mare neschimbate.

Cele doua monoposturi inscrise in cursa vor fi conduse de catre Armin Hahne, Jochen Krumbach si Andre Lotterer.

Marca Lexus este activa in competitiile automobilistice in special in S.U.A. si Japonia. Lexus a castigat legendara cursa de 24 de ore de la Daytona in 2006, 2007 si 2008, campionatul GrandAm (Grand American Rolex Series) cu un record istoric de curse castigate, precum si titlul Super GT din Japonia in 2006, cu modelul Lexus SC 430.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.