Michelin: focus pe economie

De Ziua Mondiala a Mediului, organizata pe 5 iunie, in Mexico City de catre Natiunile Unite, Grupul Michelin a dat publicitatii un raport despre economiile generate de anvelopele Michelin de la lansarea lor in 2008 si pana in prezent.

In total, consumul de combustibil a fost redus cu peste 66.7 milioane de litri, iar emisile de CO2 cu peste 134 000 tone, datorita celor mai noi anvelope Michelin destinate camioanelor si autovehiculelor.

MICHELIN si-a asumat un rol activ in ceea ce priveste reducerea costurilor si impactului asupra mediului al transportului rutier, avand in vedere ca anvelopele consuma 1 plin din 5 in cazul autoturismelor si 1 din 3 in cazul camioanelor.

Obiectivul MICHELIN este de a produce anvelope care contribuie la reducerea consumului de carburant, mentinand in acelasi timp performantele deosebite, in ceea ce priveste siguranta si longevitatea.

Cea mai recenta anvelopa de autoturism, care foloseste aceasta tehnologie, este MICHELIN Energy Saver, ale carei vanzari depasesc 23 milioane de unitati de la lansarea sa europeana, la inceputul lui 2008.

Aceste anvelope au redus consumul global cu 65.6 mililioane de litri, echivalentul a 1.3 mililioane de rezervoare pline cu combustibil*. In consecita, anvelopele au ajutat la reducerea emisiilor de CO2 cu 131 000 tone, echivalentul cantitatii produse de 73 000 autoturisme intr-un an.

Intr-un moment in care eficienta energetica este o problema aflata pe ordinea de zi, constructorii auto au recunoscut performantele superioare ale anvelopelor MICHELIN Energy Saver in trei directii: economia de energie, siguranta si longeviatea.

Drept urmare, intr-un an si jumatate, anvelopa a fost certificata pentru echiparea a peste 100 de modele produse de constructori importanti de autovehicule. Acesta este un succes remarcabil, avand in vedere ca, de obicei, in aceeasi perioada de timp o anvelopa se certifica pentru 20 pana la 40 autovehicule.

In mai 2008, Linia de Produs Anvelope de Camion a lansat noul MICHELIN X ENERGYTM SAVERGREEN. Acesta este disponibil intr-o singura dimensiune – 315/70 R 22.5. De atunci, anvelopa a redus consumul de combustibil cu peste 1.1 milioane litri si emisiile de CO2 cu 3 000 de tone**.

Anvelopa poate ajuta la reducerea de combustibil cu 500 l pe an per camion***. Anvelopa MICHELIN X ENERGYTM SAVERGREEN a fost, deasemenea, creata sa ofere perfomante superioare in trei directii: longevitate exceptionala, siguranta sporita si economie de combustibil

*Rezultat bazat pe o economie de combustibil de 0.2 litri la 100 km si emisii de CO2 de 4 grame pe km. Test ISO realizat de TÜV SÜD Automotive in 2007 cu anvelope cumparate de pe piata libera, de dimenisuni 175/65 R14, 195/65 R15 si 205/55 R16.

**Calcul realizat folosind camioane echipate cu anvelope MICHELIN X ENERGYTM SAVERGREEN.

***Calcul realizat pe un camion cu remorca incarcat, in comparatie cu anvelope MICHELIN A2 ENERGYTM. Consumul mediu: 33 litri pe 100 km. Calcul bazat pe o utilizare pe distante mari, de 130 000 km pe an.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.