i-MiEV: Automobilul electric al anului 2009 in Marea Britanie

Automobilul electric i-MiEV produs de Mitsubishi Motors a primit premiul “Automobilul electric al anului 2009”. Aceasta distinctie a fost inmanata in cadrul ceremoniei premiilor GreenFleet tinuta la Londra. Acest titlu este o recunoastere a calitatilor acestui automobil inaintea mult asteptatei lansari comerciale in Europa la finalul anului 2010.

Mitsubishi i-MiEV a fost apreciat pentru latura practica deoarece pune la dispozitia pasagerilor patru locuri si un portbagaj decent, autonomie si timpul scurt de incarcare a bateriilor. De asemenea, a contat si simplitatea comenzilor si usurinta cu care poate fi folosit.

I-MiEV a fost lansat in Japonia in acest an si este primul produs cu emisii zero dintr-o lunga lista. La Salonul Auto de la Tokyo, Mitsubishi a prezentat conceptul PX-MiEV, un viitor SUV hybrid alaturi de alte tehnologii “verzi” ca versiunea ClearTec a modelului Colt, viitorul motor diesel Mitsubishi ce satisface normele de poluare Euro 5 plus transmisiile eficiente CVT si TC-SST.

Inainte de lansarea Europeana din 2010, primele 25 de i-MiEV vor sosi in Marea Britanie in Noiembrie 2009 si vor participa la un program special de teste ce se va desfasura in West Midlands.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.