Jerome Olive, Director General la Dacia?

Jerome Olive va fi propus pentru functia de Administrator al DACIA in cadrul Adunarii Generale din 26 noiembrie 2009 si, ulterior, pentru cea de Director General al Dacia, in locul lui Francois FOURMONT, care va parasi compania si se va pensiona la sfarsitul acestui an.

Nascut pe 8 decembrie 1957, Jerome Olive a obtinut diploma de inginer a Institutului Catolic de Arte si Meserii (ICAM) in anul 1980.

Cariera sa la Renault a inceput in 1982, la uzina de la Sandouville. In cadrul proiectelor R25 si R21, Jerome Olive a ocupat diferite posturi in domeniul fiabilizarii proceselor de fabricatie si de mentenanta. In 1985 a preluat functia de responsabil investitii si mentenanta la SBFM (Societe Bretonne de Fonderie et Mecanique), apoi pe cea de Director de productie.

In 1996, in calitate de Sef al Departamentului de Caroserie, se ocupa de lansarea in fabricatie a modelului Scenic 1 la uzina Renault din Douai. In 1999, devine Director Adjunct responsabil cu fabricatia, preluand conducerea uzinei la inceputul anului 2004.

Nascut pe 24 decembrie 1948, Francois Fourmont detine titlul de Doctor in Stiinte Economice si Diploma de Studii Superioare Specializate (DESS) in Managementul de Personal. Si-a inceput cariera la Renault in anul 1975, ocupand mai multe posturi in cadrul departamentului de Resurse Umane.

Din 1988 si pana in 1998, a ocupat diferite functii la uzinele de la Sandouville si Le Mans. In ianuarie 1999 devine Director General al Auto Chassis International si Presedinte Director General al SNT (Societe Nouvelle de Transmissions), iar in iulie 2003 este numit director general al Dacia. Din martie 2008, Francois Fourmont ocupa functia de Director General al grupului Renault in Romania.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.