Parteneriat BMW Motorsport si Dunlop

Dunlop, unul din cei mai mari producatori din lume de anvelope de inalta si ultra-inalta performanta, este noul Partener Tehnic al BMW Motorsport. Ca parte a parteneriatului exclusiv, pe termen lung, compania va furniza anvelope pentru BMW M3 GT2, care este in momentul de fata in linia fruntasa din seria Le Mans americana, si va aplica experienta de decenii pentru dezvoltarea pe mai departe a masinilor sport GT. Mai mult, Dunlop va furniza anvelope si catre clientii BMW de masini de curse, BMW M3 GT4.

Directorul BMW Motorsport, Mario Theissen, a spus: “Am lucrat deja indeaproape, si cu un deosebit succes, cu Dunlop cand am dezvoltat noul BMW M3 GT2. Sunt incantat ca acum putem construi pe acest parteneriat ceva pentru termen lung.

BMW Motorsport si Dunlop au o abordare extrem de similara a curselor auto: este vorba numai despre transferarea experientei castigate pe pista de curse la modelele de serie, ceea ce ne-a permis sa oferim produse cu un grad chiar mai mare al nivelului de performanta. Transferul de tehnologie a fost intotdeauna de o mare importanta pentru ambele parti.”

“Este un fapt bine cunoscut ca BMW produce masini de serie dinamice si extrem de eficiente. Dunlop aduce un mare aport cu noi tehnologii in cadrul acestui parteneriat,” a adaugat Frederic Schilling, Dunlop Brand Director pentru Europa, Orientul Mijlociu si Africa.

“Mai mult decat atat, cooperarea noastra deschide noi oportunitati pe piata anvelopelor de strada unde Dunlop si BMW impart acelasi segment de audienta.”

Dunlop a folosit intotdeauna motorsportul ca un catalizator al tehnologiei. Ceea ce compania invata pe pista de curse este imediat aplicat pentru dezvoltarea anvelopelor in serie. Inginerii Dunlop au fost primii care au transferat standardele curselor auto de pe circuit la dezvoltarea anvelopelor pentru traficul de zi cu zi.

Cel mai recent concept Dunlop, Touch Technology, al proiectarii de anvelope de strada incorporeaza caracteristici de design care optimizeaza raspunsul primit de la drum, incluzand aici constructia multi-radialã si design-ul benzii de rulare derivat din anvelopele de curse.

Compania a fost implicata in cursele auto inca de la inceputul secolului 20. Dupa primul record de viteza, Dunlop a sarbatorit primul sau triumf in cursa de 24 de ore de la Le Mans in 1924 si este cel mai de succes producator de anvelope, avand 34 de victorii in aceasta cursa.

In 2007 si 2008 anvelopele Dunlop au fost utilizate de echipa castigatoare a campionatului GT2 in Le Mans Endurance Series. Anvelopele Dunlop sunt, de asemenea, utilizate in campionatul DTM si in cursele Touring Car peste tot in lume, unde Dunlop s-a bucurat de un succes considerabil alaturi de echipele si pilotii BMW.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.