Goodyear BioIsoprene

Primele anvelope concept demonstrative de la Goodyear produse cu tehnologia BioIsoprene si-au facut debutul in Copenhaga, Danemarca, in prima jumatate a lunii decembrie a.c. BioIsopreneTM este o alternativa viabila pentru materialele compozite petrochimice utilizate la productia cauciucului sintetic cu biomase regenerabile.

Una din anvelopele Goodyear este expusa in holul din zona de plecare a aeroportului international din Copenhaga pana la data de 21 decembrie a.c., in timp ce o a doua anvelopa si-a facut aparitia la diferite evenimente speciale desfasurate in timpul Conferintei Natiunilor Unite pentru Schimbarile Climatice in Copenhaga (COP 15) pe tot parcursul acesteia.

Anvelopele produse cu BioIsopreneTM sunt rezultatul unei colaborari dintre Genencor, o divizie a Danisco, si Goodyear, una din cele mai mari companii producatoare de anvelope din lume si lider in inovatie.

“Suntem literalmente intr-unul din cele mai importante momente ale colaborarii noastre cu Goodyear la dezvoltarea unei tehnologii de ultima ora,” a spus Tom Knutzen, CEO al Danisco. “BioIsoprene este un excelent exemplu al lidershipului Danisco in industria biotehnologiei prin divizia Genencor.”

“Prima anvelopa concept de la Goodyear realizata cu tehnologia BioIsoprene arata progresele uriase pe care le-am facut in utilizarea alternativei pe baza bio la materiile prime de tip izopren derivate din petrol in procesul nostru de productie,” a spus Jesse Roeck, Director Global Materials Science din cadrul Goodyear.

“Dezvoltarea tehnologiei BioIsopreneTM ne poate ajuta sa reducem impactul productiei industriale asupra mediului inconjurator prin aplicarea materiilor prime regenerabile in lantul de aprovizionare si face Goodyear cat mai putin dependenta de produsele derivate din petrol.”

Produsul BioIsoprene este derivat din materii prime regenerabile, si reprezinta o inovatie semnificativa in industria biochimica si de cauciuc. Pe langa cauciucul sintetic utilizat in mod traditional in fabricarea anvelopelor, izoprenul traditional este utilizat si pentru producerea unei game largi de alte produse precum manusi chirurgicale, mingii de golf si adezivi. Astfel, potentialul produselor realizate pe baza tehnologiei BioIsoprene este substantial.

Calendarul evenimentelor pentru primele anvelope din lume cu un concept pe baza tehnologiei BioIsoprene de la Goodyear in Copenhaga, Danemarca:
– pana in 21 decembrie este expusa o anvelopa in zona de plecari a aeroportului international din Copenhaga
– 12-13 decembrie o anvelopa a fost prezenta in cadrul expozitiei de la targul Danisco
– 17 decembrie o anvelopa a fost expusa in cadrul conferintei si simpozionului “Solutii ale biotehnologiei industriale”, organizata de Confederatia Industriei Daneze (DI)
– o anvelopa este de asemenea expusa in receptia cartierului general Danisco pe tot parcursul lunii decembrie.

Genencor si Goodyear au facut prima data publice rezultatele cercetarii realizate in colaborare privind tehnologia si sistemul de productie integrat pentru produsul BioIsoprene in septembrie 2008. Doua organizatii au colaborat la proiectarea unui sistem de productie integrat pentru produsul BioIsoprene, si sunt programate sa intalneasca cele mai inalte aspecte deopotriva tehnice si comerciale ale intelegerii. Produsul va fi disponibil pe piata incepand cu 2013.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.