Noua anvelopa Michelin Agilis Alpin

Michelin lanseaza astazi pe piata din Romania noua anvelopa de iarna Agilis Alpin destinata vehiculelor utilitare. Caracteristicile noii anvelope asigura o deplasare mult mai sigura si mai usoara a vehiculelor chiar si in conditii de carosabil dificil.

“Echipa noastra de cercetare a conceput o anvelopa care se remarca prin performanta in trei puncte cheie: siguranta, longevitate si robustete. Cu Agilis Alpin, MICHELIN a atins rezultate remarcabile in toate aceste trei directii, reducand semnificativ problemele pe care le implica deplasarea in conditii de iarna a vehiculelor utilitare.” a declarat Marius Pop, Responsabil Comercial Michelin.

Noua anvelopa Agilis Alpin pentru vehicule utilitare are la baza tehnologii inovatoare care vin in intampinarea nevoilor si cerintelor soferilor profesionisti prin asigurarea unei rezistente de durata, cresterea aderentei, scurtarea distantei de franare si asigurarea stabilitatii pe carosabilul umed sau acoperit de gheata.

Anvelopa Agilis Alpin foloseste un cauciuc special, rezistent la frecare, care creste durata de viata a anvelopei cu 20% fata de predecesoarea sa, Agilis 81 Snow Ice. De asemenea, echipele de cercetare si-au concentrat atentia asupra diminuarii efectelor impactului la nivelul flancurilor atunci cand anvelopele sunt rulate in oras.

Astfel, la nivelul flancului, au fost adaugate opt protectii impotriva impactului iar carcasa anvelopei este dubla. Prin combinarea acestor doua tehnologii, noua anvelopa MICHELIN Agilis devine mult mai robusta, iar costurile de exploatare pentru o flota de vehicule utilitare se reduc in mod semnificativ.

Datorita tehnologiei Durable Contact Patch, anvelopa Agilis Alpin are o suprafata de contact mai mare cu 27% fata de amprenta altor anvelope. De asemenea, numarul lamelelor a fost crescut cu 16%. Ambele caracteristici asigura o aderenta mai buna in conditii de iarna.

Si, pentru ca aderenta este mai mare, Agilis Alpin scurteaza cu aproape doi metri distanta de franare pe carosabil umed si acoperit cu gheata si imbunatateste tractiunea cu 25% . In acest fel se asigura stabilitatea anvelopei, indiferent de fortele la care este supusa: forte longitudinale in momentul franarii sau accelerarii si forte laterale la viraje, precizia la viraje fiind si ea imbunatatita.

Datorita tehnologiilor folosite, noua anvelopa MICHELIN Agilis Alpin sporeste siguranta vehiculelor utilitare, indiferent de conditiile de carosabil de pe durata iernii, si reafirma angajamentul MICHELIN de a veni in sprijinul soferilor profesionisti.

Anvelopa Agilis Alpin este disponibila in 14 dimensiuni cu diametrul de 15 si 16 inchi si latimea benzii de rulare de la 185 la 235 mm.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.