Corectare erori din baza de date CSA

Persoanele care detin o polita de asigurare obligatorie de raspundere civila auto (RCA) valabila, dar care au primit o instiintare de la Ministerul Administratiei si Internelor din care rezulta ca nu au fost identificati ca fiind asigurati, sunt rugate sa se adreseze societatii de asigurare emitente a asigurarii RCA, in vederea corectarii/transmiterii catre baza unica de date la nivel national CEDAM a informatiilor referitoare la polita.

Societatile pot fi contactate telefonic, prin fax sau e-mail, precum si direct, la sediul social sau la orice punct de lucru al acestora (o lista a societatilor de asigurare continand adresa si numerele de telefon ale sediilor sociale fiind disponibila in pagina web a Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor – www.csa-isc.ro).

Societatile de asigurare emitente au obligatia de a verifica daca informatiile cuprinse in politele de asigurare, indicate de asigurati, se regasesc in baza unica de date CEDAM si daca acestea corespund cu datele de identificare ale autovehiculului asa cum acestea sunt inscrise in certificatul de inmatriculare (numar de inmatriculare si serie de caroserie).

In cazul in care aceste informatii nu se regasesc in CEDAM sau exista, dar nu concorda integral cu datele din certificatul de inmatriculare, societatile de asigurare au obligatia de a lua, de urgenta, masurile necesare in vederea remedierii situatiei.
Baza de date CEDAM poate fi accesata prin Internet la adresa http://cedam.csa-isc.ro, pentru verificare fiind necesara introducerea numarului de inmatriculare sau a seriei de caroserie, precum si a unei date la care se verifica existenta politei RCA, data inclusa in intervalul de valabilitate a politei.

Pentru a veni in sprijinul asiguratilor si a contribui astfel la accelerarea procesului de imbunatatire a calitatii bazei de date CEDAM, Comisia de Supraveghere a Asigurarilor a desemnat o echipa de angajati care sa preia, in cazul persoanelor care se prezinta la sediul sau, toate informatiile din polita de asigurare RCA valabila, in vederea transmiterii ulterioare a acestora catre CEDAM, prin intermediul societatilor de asigurare.

Persoanele care se adreseaza direct Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, al carei sediu este situat in Bucuresti, str.Amiral Constantin Balescu nr.18, sector 1, sunt rugate sa prezinte polita de asigurare RCA valabila, precum si certificatul de inmatriculare, astfel incat datele colectate sa fie corecte.

In ceea ce priveste sesizarile primite de CSA prin fax, continand copii ale politelor de asigurare RCA valabile – dat fiind faptul ca nu toate informatiile necesare corectarii/alimentarii bazei de date CEDAM sunt lizibile – acestea vor fi transmise spre solutionare societatilor de asigurare emitente, urmand a fi identificate pe baza documentelor primare de care dispun.

No Responses

  1. iancu aurelian says:

    am facut o asigurare la asitrans,am facut o sesizare ca nu apar in baza de date si nu am primit niciun raspuns.as vrea sa cred ca aceste mesaje nu sunt trimise in zadar.cu respect aurelian iancu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.