Kia SOUL, finalist la “World Car of the Year” si “World Car Design of the Year”

Popularul Kia SOUL a fost nominalizat de World Car Awards ca finalist la doua categorii: “World Car of the Year” si “World Car Design of the Year”. Castigatorii vor fi anuntati la conferinta de presa a World Car Awards, care va avea loc joi, 1.04.2010, in cadrul Salonului Auto International de la New York.

Un juriu format din 59 de jurnalisti auto din 25 de tari a selectat, prin vot secret, cele zece finaliste pentru “World Car of the Year”, bazandu-se pe experienta fiecarui candidat si profesionalismul acestora. Juriul reprezinta echilibrat atat Asia, Europa si America de Nord, cat si alte zone ale lumii.

In acelasi timp, Kia SOUL a fost de asemenea selectat ca unul din cei 4 finalisti care se vor intrece pentru distinctia “2010 World Car Design of the Year”. Masinile eligibile pentru acest premiu sunt alese din lista de 30 de candidati la “World Car of the Year”, nominalizate de juriu. Categoria World Car Design of the Year, si premiul corespunzator, sunt desemnate sa puna in evidenta vehiculele noi care prin inovatie si stil depasesc standardele in domeniu.

“Kia este onorata pentru recunoasterea primita din partea juriului World Car de modelul nostru, crossover-ul urban Kia SOUL. Inca de la lansarea lui, la inceputul lui 2009, Kia SOUL a modificat semnificatif perceptia asupra brandului Kia in foarte multe piete. Este o masina care se adreseaza celor tineri, sau cu sufletul tanar, si care provoaca clientii sa reevalueze tot ceea ce stiau sau credeau despre vehiculele Kia.”, a declarat Soon-Nam Lee, director marketing al Kia Motors Corporation.

In aproape un an de la comercializarea sa, Kia SOUL a castigat peste 30 de premii si distinctii oferite de asociatii si organizatii din lumea auto. Printre acestea se numara “red dot” Design Award (mentiune de onoare), “Grooviest Interior” oferit de Ward’s AutoWorld “Interior of the Year”, “Top Recommended vehicle for 2010” oferit de Edmunds.com si Most Exciting Cars of 2010 oferit de TIME.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.