Ford Focus RS cu steroizi!

Posesorii şi clienţii actualei generaţii Ford Focus RS de 305 CP au acum acces la un pachet de sporire a performanţelor modelului, aprobat de către producător. Modelul Focus RS beneficiind de upgrade va dezvolta puterea de 350 CP şi un cuplu de 460 Nm.

Pachetul MP350 este livrat de către Mountune Performance exclusiv prin intermediul unei reţele de distribuitori Ford predefinite, initţal în Marea Britanie, urmată de extinderea serviciului la nivel european. Acesta este singurul upgrade destinat Focus RS aprobat de către Ford şi în acelaşi timp reprezintă singurul pachet post-vanzare care nu afectează condiţiile de garanţie standard ale producătorului.

Modificările la nivel de motor efectuate prin selectarea acestui serviciu sunt similare celor utilizate pentru seria limitată Focus RS500 şi au fost dezvoltate de către inginerii echipei Ford RS în colaborare cu specialiştii Mountune.

“Colaborarea dintre Ford şi Mountune a produs o serie de pachete upgrade ale performanţelor dinamice pentru modele precum Focus ST sau Fiesta şi suntem încrezători că pachetul dedicat Focus RS se va dovedi un succes asemănător,” a declarat Matthias Tonn, responsabil pentru programul Focus RS500.

“Ediţia limitată RS500, dezvăluită astăzi în cadrul Salonului Auto de la Leipzig, va reprezenta experienţa extremă în materie de Focus RS, în timp ce noul pachet upgrade aprobat de către Ford pune la dispoziţia posesorilor RS posibilitatea de a îmbunătăţi performanţele maşinii până la limitele superioare ale seriei limitate.”

Upgradeul Focus RS îmbunătăţeşte puterea autovehiculului de la 305 la 350 CP şi măreşte cuplul cu 20 Nm, până la 460 Nm. Modificările includ integrarea unui intercooler mai mare, utilizarea unui filtru de aer de dimensiuni extinse, a unui diametru mai mare al sistemului de evacuare şi a unei pompe de alimentare îmbunătăţite, toate însoţite de o calibrare software actualizată.

Mountune oferă de asemenea upgradeuri aprobate de către Ford, pentru anumite pieţe, la modelele curente Focus ST şi Fiesta 1,6 Ti-VCT şi la generaţia anterioară Fiesta ST.

Experienţa Mountune în motorsport şi motoare de înaltă performanţă se extinde pe decursul a peste 20 de ani, iar această moştenire include originalul RS500, având în vedere faptul că Mountune a furnizat motoare pentru modelul Ford Sierra RS500 Cosworth care a câştigat campionatul britanic British Touring Car in 1990, sub pilotajul lui Robb Gravett.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.