Toyota sarbatoreste inceperea productiei primului vehicul integral hibrid in Europa

Astazi vom vedea startul oficial al productiei noului model Auris cu Hybrid Synergy Drive (HSD), primul hibrid integral construit in Europa. Uzina Toyota din Burnaston, Derbyshire, va produce noul model Auris cu HSD pentru a sprijini obiectivul european anual de vanzari, ce presupune o cifra de 30.000 de vehicule. Modelul va fi lansat in 32 de tari europene, primele livrari catre clienti fiind programate in luna iulie a acestui an.

La eveniment vor participa peste 300 de angajati si oaspeti, incluzand membri al administratiei locale si ai guvernului, ai comunitatii locale, parteneri de afaceri si reprezentanti ai mass-media.

Didier Leroy, presedinte al Toyota Motor Europe, a vorbit la superlativ despre calitatea si puterea operatiunilor grupului in Marea Britanie: “Regatul Unit s-a dovedit a fi un valoros partener de afaceri. Avand aproape 20 de ani de experienta in productie, angajatii TMUK continua sa ofere calitatea, eficienta si flexibilitatea necesare intampinarii cerintelor clientilor nostri din Europa.

Un nou capitol se deschide azi, odata cu devenirea Angliei, o sursa traditionala in privinta inovatiei industriale, gazda procesului de productie al primului vehicul integral hibrid din Europa.”

Katsunori Kojima, Managing Director al TMUK, a subliniat: “Este o zi plina de mandrie pentru Toyota Motor Manufacturing UK deoarece sarbatorim azi startul oficial al productiei modelului Auris cu Hybrid Synergy Drive, inca un model de calitate premium construit in Marea Britanie. Pentru fabricarea unui vehicul cu reputatie mondiala este necesara o echipa de cea mai buna calitate, iar angajamentul si hotararea membrilor echipei noastre au fost de cea mai mare importanta. Vom fi un model de uzina ecologica in Europa, in care oameni orientati catre ecologie vor construi masini ecologice.”

Noul Auris cu HSD introduce folosirea tehnologiei Hybrid Synergy Drive pentru unul dintre modelele principale ale gamei Toyota. Noul hatchback cu cinci usi este echipat cu primul si singurul grup propulsor integral hibrid din segmentul C de inalta competitivitate. Reflectand calitatile de lider ale companiei Toyota in privinta dezvoltarii tehnologiilor sustenabile de mobilitate, Hybrid Synergy Drive va servi drept o baza tehnologica aplicabila tuturor viitoarelor modele de autovehicule.

Mostenirea sistemului Hybrid Synergy Drive isi are radacinile in prima generatie Prius, primul vehicul hibrid produs in serie, lansat in Japonia in 1997 si in Europa in 2000, ce a stabilit un reper major in industrie in privinta proiectarii propulsoarelor si a conceptului de mobilitate sustenabila.

Lansarea modelului Auris echipat cu HSD este un pas major in privinta distributiei tehnologiei integral hibride Toyota in intreaga gama de automobile, in cel mai scurt timp posibil, pana in jurul anului 2020.
Lider de clasa in privinta consumului, modelul Auris echipat cu HSD prezinta o cifra de numai 3.8l/100km si un nivel al emisiilor de CO2 remarcabil de scazut, de numai 89g/km.

In plus, modelul Auris echipat cu HSD genereaza cantitati semnificativ mai mici de NOx si PM emise decat vehiculele cu performante comparabile echipate cu propulsoare diesel.

Noul Auris cu HSD va fi asamblat la uzina Toyota din Burnaston, in Derbyshire, Marea Britanie, in timp ce eficientul motor de 1.8 l al sistemului hibrid va fi construit in Deeside, North Wales. Inaugurata in 1992, Burnaston a fost prima uzina Toyota la nivel european, iar acum va deveni prima uzina ce va produce vehicule cu propulsie integral hibrida in Europa.

Modelul Auris cu Hybrid Synergy Drive va fi construit pe aceeasi linie de asamblare utilizata de modelul Auris echipat cu propulsoare pe benzina si diesel, precum si de catre modelul Avensis.

Calitatea ramane o prioritate absoluta la TMUK si toate tehnicile de productie au fost reevaluate pentru a mentine cele mai inalte standarde de calitate construita, durabilitate si fiabilitate. Noi proceduri de testare a calitatii, ce acopera zone specifice sistemului hibrid sunt stabilite la Deeside si Burnaston.

TMUK este o uzina Toyota model de sustenabilitate, ce minimalizeaza utilizarea resurselor naturale, co-existand in armonie cu mediul natural. TMUK este parte a abordarii comprehensive a companiei Toyota, exprimate prin conceptul de Operatiuni Sustenabile 360°, ce acopera intregul ciclu de viata al unui vehicul: designul, productia, vanzarea, exploatarea si reciclarea.

TMUK reprezinta o cifra totala a investitiilor mai mare de 1.85 miliarde £, (2.2 miliarde Euro), fiind una dintre cele noua companii de productie Toyota de pe teritoriul Europei Extinse. Cifra vehiculelor produse de catre TMUK a depasit valoarea de trei milioane de unitati in luna iunie 2010.

0 thoughts on “Toyota sarbatoreste inceperea productiei primului vehicul integral hibrid in Europa

  1. silvian

    super toyota avensis mare dar consum mic 5,3l/100km cat o tine fara reparatii?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.