Toyota Motor Corporation prezintă planurile pentru masina Eco

Toyota Motor Corporation (TMC) anunţă detaliile planurilor sale în ceea ce priveşte dezvoltarea şi lansarea “Maşinii ECO” şi progresul în ceea ce priveşte cercetarea asupra următoarei generaţii de baterii – ambele fiind parte a eforturilor către tehnologia verde ce au ca ţintă limitarea consumului de ulei şi reducerea emisiilor de dioxid de carbon prin utilizarea electricităţii şi a altor energii alternative.

Detalii:

1. Vehicule hibride

TMC are în plan să introducă 11 modele, atât modele noi cât şi modele reproiectate, până la sfârşitul anului 2012. Dintre modele noi planificate, unul este un model compact cu o eficienţă a consumului de combustibil de peste 40 km/l, conform ciclului de testare japonez 10-15.

2. Vehicule hibride cu alimentare de la priză (Plug-In Hibrid)

Până la începutul anului 2012, TMC intenţionează să înceapă vânzările modelului Prius Plug-In Hibrid, în principal în Japonia, Statele Unite şi Europa. Vânzările estimate sunt de peste 50.000 de unităţi anual şi se preconizează că preţul pentru Japonia va fi în jur de 3 milioane de yeni.

3. Vehicule electrice (EV)

În 2012, pe lângă piaţa americană, un model iQ electric  (“iQ EV”) va fi  lansat în Japonia şi Europa.

  • Pregătirile pentru lansare necesită teste de drum în Japonia, Statele Unite şi Europa, care vor începe în 2011.
  • Se ia în considerare şi lansarea în China, cu teste de drum planificate pentru 2011.

În mod separat, conceptul ” RAV4  EV”, care a fost dezvoltat împreună cu Tesla Motors, va fi prezentat până pe 28 Noiembrie la Salonul Auto din Los Angeles, Statele Unite.

4. Vehicule pe bază de pilă de combustie (FCHV)

TMC continuă dezvoltarea unui vehicul hibrid de tip sedan pe bază de pilă de combustie (FCHV). Începerea vânzărilor este planificată în jurul anului 2015 în Japonia, Statele Unite şi Europa – pieţe în care se prevede dezvoltarea infrastructurii de alimentare cu hidrogen.  Deşi în prezent un preţ sub 10 milioane de yeni pare realizabil, TMC are ca scop reducerea şi mai mult a costurilor pentru a aduce pe piaţă un vehicul la un preţ convenabil.

5. Următoarea generaţie de baterii

TMC face cercetări în ceea ce priveşte dezvoltarea următoarei generaţii de baterii cu performanţe care ar depăşi cu mult pe cele ale bateriilor litiu-ion. O astfel de cercetare are ca scop să contribuie la realizarea progreselor revoluţionare în performanţele bateriilor care vor fi necesare pentru adoptarea pe scară largă a maşinilor ECO propulsate de un motor electric.

  • Baterii solide: TMC a redus cu succes ceea ce este cunoscut sub numele de rezistenţă a particulelor şi a făcut progrese spre crearea unor baterii compacte complet solide.
  • Baterii metal-aer: TMC a determinat mecanismul de reacţie al bateriilor litiu-aer şi şi-a clarificat politica de cercetare în ceea ce priveşte bateriile  reîncărcabile de a doua generaţie.

În luna ianuarie 2010, TMC a înfiinţat o divizie însărcinată cu studierea producţiei următoarei generaţii de baterii.  Divizia, cu un personal de aproximativ 100 de cercetători, îşi accelerează cercetările.

TMC consideră că maşinile ECO pot avea un impact pozitiv asupra mediului înconjurător numai dacă sunt utilizate la scară largă. TMC va continua să îmbunătăţească eficienţa consumului de combustibil al maşinilor sale convenţionale, cu motor cu combustie internă, care reprezintă majoritatea vânzărilor sale, în timp ce va creşte performanţa, va reduce costurile şi va extinde gama de produse a companiei.  În ciuda acestor eforturi, tehnologiile hibride – constând în tehnologiile de bază necesare pentru dezvoltarea diferitelor maşini ECO – sunt poziţionate ca tehnologii cheie pentru a realiza atât eficienţa consumului de combustibil cât şi plăcerea condusului şi pentru a facilita utilizarea diferiţilor combustibili, cu scopul de a crea o lume cu emisii scăzute de carbon prin răspunsul la necesitatea de a diversifica sursele de energie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.