Conceptul KV7 dezvăluie viziunea Kia pentru segmentul van

Kia Motors a realizat în ultimul timp vehicule cu un design aparte, cum ar fi Soul, Forte Coup, Sorento şi Sportage, care nu s-au îndepărtat foarte mult de conceptele care le-au precedat, iar astăzi, la North American International Auto Show 2011, studioul de design Kia din USA a prezentat ulima sa creaţie, conceptul KV7. Gândit ca un “activity van” modern, conceptul KV7 reprezintă o provocare aruncată ideii că van-urile sunt strict pentru transportul familiilor numeroase şi exprimă o viziune a unui vehicul cu capacitatea funcţională de a transporta mai multe persoane şi bagajele lor, fiind în acelaşi timp şi un social hub pentru grupuri de prieteni şi căutători de aventură.

Designul de la baza lui KV7 este în contast cu cutumele din segment şi se bazează pe aceeaşi filosofie a crossoverului urban Soul, pentru a crea un limbaj unic de design care aduce influenţele SUV în acest segment.

“Din poziţia noastră, am realizat că în acest segment este necesarî o reaşezare, datorită faptului că toată lumea simte o nevoie stringentă de a ataşa cuvântul ‘sportiv’ la minivan deşi van-urile sunt, la bază, nişte simple cutii”, a declarat Tom Kearns, designer şef la Kia Motors America. “În loc să respingem cutia, am ales s-o dezvoltăm, la fel cum am făcut şi cu Soul-ul, iar rezultatul este un vehicul clar, dar sofisticat, care reţine funcţionalitatea bine cunoscută a van-urilor şi răspunde necesităţilor consumatorilor de azi”.

Exterior modern, inspirând încredere
Kia Motors a înglobat emoţie şi pasiune în designul produselor lansate recent; inspiraţia pentru conceptul KV7 a fost găsită în simplitatea formei cutiei elegante, prezentă la telefoanele mobile moderne sau la trollere. Aspectul lat este completat de stâlpul A şi de designul parbrizului, mai puţin vertial decât cel al minivan-urilor tradiţionale; aspectul exterior neted si rotile de 20 de inchi impun un look modern, inspirand increderea si puterea unui SUV.

Cea mai neobişnuită dotare a conceptului KV7 este portiera tip “aripă de pescăruş” a pasagerilor, care creează un spaţiu uriaş de acces către interior atunci când e deschisă împreună cu uşa pasagerului faţă.

Din faţă, KV7 este definit de o interpretare aparte a grilei Kia, cu faruri tip LED verticale integrate perfect în linia de design. KV7 prezintă câteva elemente cu lumini tip lED pe care echipa de design le ia în calcul pentru dezvoltarea viitoareleor produse de serie, inclusiv linia continuă de lămpi de ceaţă tip LED, care se întinde în partea frontală pe toată lăţimea vehiculului şi semnalizatoarele de pe oglinzi şi din spate care pulsează în direcţia semnalată.

Parbrizul distinct urmează liniile de design prezente pe noul Sportage şi sedanul Optima. O serie aproape continuă de geamuri care pleacă din stalpul A oferă o perspectivă neîntreruptă, fie că mergi pe plajă, fie că ieşi seara în oraş. În ciuda aspectului non-tradiţional, dimensiunile lui KV7 (lungime: 4873 mm, lăţime: 2032 mm, ampatament: 3099 mm) sunt reprezentative pentru segmentul van şi permit configurarea flexibilă a scaunelor, oferind şi o multitudine de posibilităţi de depozitare.

Interior deschis, relaxant
În procesul regândirii a ceea ce exteriorul unui van şi imaginea acestuia ar putea fi, echipa de design Kia din California a imaginat un interior care să răspunda necesităţilor unei nişe absolut noi de consumatori – denumită “Ringleaders”. Mai degrabă decât de a folosi un van pentru transportul copiilor şi persoanelor conexe, Ringleaders sunt preocupaţi sp organizeze excursii, ieşiri în outdoor, căutând aventura pentru ei şi prietenii lor, cuvântul de ordine fiind “împreună”. De aceea, conceptul de interior implică patru scaune pivotante, inclusiv cel al şoferului, şi un mini-lounge cu scaune pentru trei persoane în partea din spate.

Tema simpla şi în acelaşi timp sofisticată prezentată în interiorul lui KV7 este bazată pe o paletă de culori moderne cum ar fi bejul estompat şi tonurile de verde şi folosirea unor materiale aparte atât pentru scaune, cât şi pentru alte suprafeţe. În KV7 sunt folosite multe materiale neconvenţionale, cum ar fi lemnul (podea), lâna şi fetrul, care creează o atmosfera caldă şi ospitalieră.

La acţionarea butonului de pornire, planşa de bord se mişcă aproximativ 15 cm către şofer, facilitând accesul la comenzi şi la displayul multifuncţional care integrează infotainmentul, clima şi sistemul de navigaţie într-o singură interfaţă intuitivă, controlată de un mouse trackball, montat în bord. Pasagerii din spate au interfaţa lor separată, sub forma unui display touch-screen. KV7 este Wi-Fi, ambele display-uri având conectivitate internet.

În prelungirea folosirii experimentale a tehnologiei LED la exterior, interiorul prezintă multe accente iluminate şi o remarcabilă linie de contur cu LED-uri verzi care delimitează bordul, panoul de instrumente şi displayul din spate.

Elementul final care separă conceptul KV7 de restul minivanurilor este noul motor de 2.0 litri turbo GDI, capabil să dezvolte 285 CP, cuplat la o cutie automată în 6 trepte.

Conceptul Kia KV7 – specificatii:

Dimensiuni exterioare
Lungime: 4873mm
Lăţime: 2033mm
Înălţime: 1729mm
Ampatament: 3100mm

Jante & Pneuri
Jante: P255/45R20
Pneuri: 20-in.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.