Revoluţionarul Veloster este prezentat pe scena internaţională

Hyundai VelosterNoul model Hyundai Veloster coupé cu trei uşi a fost prezentat în premieră mondială astăzi, la Salonul Auto Internaţional Nord American 2011. Folosind ca inspiraţie prototipul prezentat în 2007 la Salonul Auto de la Seul, modelul de serie lansat astăzi surprinde spiritul conceptului original, ilustrând în acelaşi timp noua viziune Hyundai pentru anul 2011.

Modelul Veloster se diferenţiază de coupé-urile tradiţionale prin configuraţia sa unică cu trei uşi, care include o uşă spate pe partea pasagerului, devenind astfel mai practic şi mai uşor de utilizat – asigurând un acces sigur şi simplu la interiorul său spaţios. Mânerul exterior al portierei, aflat într-o poziţie mascată, asigură păstrarea designului atrăgător de coupé.

Profilul dinamic al autovehiculului a fost inspirat de limbajul de design Hyundai cu „forme sculpturale fluide”. Montanţii A distinctivi, de culoare neagră, conferă interiorului încadrat de sticlă un aspect uimitor, evidenţiind liniile unice ale caroseriei. Grila frontală hexagonală caracteristică pentru Hyundai, detaliile prizelor de aer de pe capotă, arcurile roţilor cu formă atletică şi farurile ample îi asigură modelului Veloster o formă impunătoare în zona frontală şi laterală. În zona din spate, hayonul din sticlă cu aspect distinctiv şi ţeava de evacuare montată central completează înfăţişarea sportivă.

Modelul Veloster va fi disponibil în combinaţie cu cea mai recentă tehnologie Hyundai pentru sisteme de propulsie, incluzând prima transmisie Hyundai cu şase trepte de viteză şi dublu ambreiaj. Echipat cu un nou motor eficient Hyundai GDI, pe benzină, de 1,6 litri şi cu patru cilindri, modelul Veloster este un coupe fără compromisuri, oferind o senzaţie sport plăcută în combinaţie cu un consum redus de combustibil şi un nivel scăzut de emisii de CO2.

„S-au depus eforturi considerabile pentru ca noul Veloster să rezolve compromisul inerent dintre designul tradiţional de coupé, care sacrifică comoditatea şi funcţiile de confort în favoarea stilului,” a comentat Allan Rushforth, Vicepreşedinte Senior şi Director Operaţiuni (COO) în cadrul Hyundai Motor Europe. „Acest autovehicul deosebit oferă cumpărătorilor progresişti un design inteligent şi distinctiv într-un coupe inovator cu trei uşi, care asigură un caracter practic precum şi o conducere plăcută.

„Modelul Veloster ilustrează evoluţia mărcii Hyundai în Europa: noul nostru model oferă un aspect deosebit în cadrul unui pachet gândit cu atenţie, care păstrează şi caracteristicile privind calitatea, siguranţa şi eficienţa – specifice mărcii Hyundai. Ne aşteptăm ca acesta să atragă clienţi noi pentru marcă odată ce va intra pe piaţa europeană, mai târziu în cursul acestui an,” a încheiat Rushforth.

În Europa modelul Veloster va beneficia de cea mai avantajoasă garanţie oferită în industria auto, sub forma pachetului „Five Year Triple Care” de la Hyundai, care include cinci ani de garanţie fără limită de kilometri, cinci ani de asistenţă rutieră şi cinci ani de verificări tehnice gratuite.

Mai multe informaţii referitoare la modelul Veloster, inclusiv despre sistemul de propulsie şi specificaţiile pentru piaţa locală, vor fi disponibile odată cu premiera sa europeană – în cadrul Salonului Auto de la Geneva, în martie 2011.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.